вівторок, 18 лютого 2014 р.

 Шевченкове слово у віках не  старіє …

Щовесни, коли тануть сніги
І на рясті засяє веселка,
Повні сил і живої снаги
  Ми вшановуєм памть
 Шевченка

Цими  віршованими рядками 11 лютого 2014 року розпочалася  літературно-мистецька година  Шевченкове слово у віках не  старіє …  в Березотіцькій сільській бібліотеці-філії.

Цьогоріч Україна та весь світ вшановують 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря. Заходи, присвячені цій знаменній події, мають місце у  всіх бібліотеках Лубенської районної централізованої бібліотечної системи.

 Для кожного українця Шевченко не просто поет. Ми йдемо до нього, ми чуємо його крізь століття, сприймаємо як сучасника. У нього питаємо поради. У його творчості, житті шукаємо важливі для нас відповіді” - наголосила, відкриваючи захід, завідувачка сільської бібліотеки, вона ж ведуча заходу Наталія Білик.


Відомі та невідомі сторінки біографії видатного українця відкрили учасникам зустрічі бібліотекарі сільської та шкільної бібліотек  Лариса Павлунік   та Юлія Михайленко.
Присутні з цікавістю дізнавалися про історію дитинства Кобзаря, його перші кроки у живописі та поетичному слові, про першу книгу на віки Кобзар. А ще, як зазначається у багатьох історичних довідках, говорилося про  безмежну любив Т.Г.Шевченка до української пісні.

            На святі прозвучали поезії “Сон”, “Сестрі”,  “Наймичка”, “Садок вишневий коло хати”, “По діброві вітер віє”, “Заповіт”, уривки з поем “Сон” та “Катерина” у виконанні Світлани Борисенко, Лариси Павлунік, Юлії Михайленко, Ольги Чоботар.

           Учасники  літературного заходу  відповідали також на запитання вікторини з історії біографії та творів Т.Г.Шевченка (переможцем стала  Оксана Мойсюк), переглянули книжкову виставку літератури “Дзвенять  Кобзареві струни”.

Захід завершився словами видатного земляка Остапа Вишні Тарас Шевченко! Досить було однієї людини, щоб урятувати цілий народ, цілу націю”.

Немає коментарів:

Дописати коментар