пʼятницю, 28 лютого 2014 р.

У ЛУБЕНСЬКІЙ РАЙОННІЙ ЦЕНТРАЛЬНІЙ БІБЛІОТЕЦІ ІМЕНІ В. МАЛИКА ВІДБУЛАСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ІНФОРМАЦІЙНО-ДОВІДКОВОГО БУКЛЕТУ «ШЕВЧЕНКОВЕ ЦІЛЮЩЕ ДЖЕРЕЛО»


       Інформаційно-довідковий  буклет «Шевченкове цілюще джерело» цими  днями, напередодні славного 200-літнього ювілею Титана нації Тараса Григоровича Шевченка, побачив світ у комунальному видавництві «Лубни». Автор-укладач – колектив працівників Лубенської районної центральної бібліотеки імені В. Малика.

 27 лютого цього року  в читальній залі бібліотеки імені В. Малика  зібралися на його презентацію читачі бібліотеки, старшокласники ЗОШ № 4.

        «Зараз проходять  Шевченківські дні - це День народження і день смерті Кобзаря. Між цими двома березневими днями -  47 років. Життя, 34 роки з якого Шевченко провів у неволі (кріпацтво, заслання, переслідування.) Життя, яке стало славою і гордістю українського народу. І ми, лубенці, пишаємося тим, що Тарас Григорович неодноразово перебував у нашому краї, і цей буклет - то лубенська частинка у всесвітньому пошануванні Великого Генія»,- наголосила директор  Лубенської централізованої бібліотечної системи Валентина Сьомак.
              Виступ-розповідь Валерія  Козюри, викладача Лубенського лісотехнічного коледжу, відомого краєзнавця про перебування Тараса Шевченка на Лубенщині  нікого не залишив байдужими. Присутні  познайомилися як з відомими, так і маловідомими сторінками життя і творчості поета, який є мірилом нашої совісті, мірилом нашої правди, а його безсмертні твори є великою порадою для сучасної України, і для майбутньої.
            Познайомилися учасники  заходу і з іменами  лауреатів Національної премії України ім. Т. Шевченка – Василя Симоненка та Леоніда Андрієвського . Про них говорив голова лубенського літературного об’єднання імені О.Донченка  Олександр Міщенко. А Олександр Печора, поет, голова міськрайонної організації товариства «Просвіта», бібліотечні працівники –Лариса Гончарук, Олена Самойленко, учні  ЗОШ №4 - Оксана Карпенко та Аня Ворона з натхненням  читали поезії генія.
            Незабутні враження  залишилися у присутніх від виступів бандуриста Віталія Мороза та учасників чоловічого вокального ансамблю РБК   Віктора Гриші,  Володимира Любича  і Миколи Ужакіна. А ведучі заходу Оксана Василенко та Віталіна Курильчук - працівники  відділу інформаційного сервісу бібліотеки - знаходили такі  емоційні слова, які  переповнювали  кожного  духом патріотизму, любові до України, до її народу.
Організатори заходу висловили  сподівання, що представлені матеріали  та світлини видання залишать щирі відгуки у серцях присутніх. Адже  скромна праця  укладачів буклету - це  ще одна спроба відродити у свідомості сучасних українців  гордість за свою націю й  зберегти для майбутніх поколінь важливі моменти їх славетної історії.












Немає коментарів:

Дописати коментар