пʼятницю, 7 листопада 2014 р.

Працівники бібліотек  під час урочистостей  з нагоди   Всеукраїнського  дня працівників культури

Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва відтепер буде відзначатися 9 листопада разом із Днем української писемності та мови. Відповідний Указ № 717/2013 «Про додаткові заходи щодо державної підтримки культури і мистецтва в Україні» 30 грудня 2013 року підписав Президент України.
Указ спрямований на подальший розвиток культури і мистецтва, забезпечення реалізації та захисту прав громадян у цій сфері, створення умов для розвитку творчості людини.   
З усіх професій саме працівники  культури довго не мали свого свята, воно з'явилося лише у 2000 році: Указом Президента України № 484/2000 було визначено святкувати 23 березня День працівників культури та аматорів народного мистецтва. 21 серпня 2009 року Указом Президента № 663/2009 було встановлено ще одне свято – День майстрів народного мистецтва, яке було вирішено відзначати щорічно у третю неділю травня. 2011 року Президент України проголосив День працівників культури і майстрів народного мистецтва із святкуванням у третю неділю травня. І ось – знову нова дата.
Всеукраїнський день працівників культури було засновано з метою відзначити вагомий вклад творчих особистостей у відродження української національної культури, розвиток народної творчості, активну культурно-просвітницьку діяльність.
В переддень професійного свята працівники бібліотек Лубенської ЦБС побували на урочистостях.




Шановні працівники культури і майстри народного мистецтва!

Щиро і сердечно вітаємо Вас з професійним святом. Високо цінуємо Ваш вагомий внесок у розвиток національної культури. Своєю плідною працею та силою духу Ви звеличуєте Україну, примножуєте її успіхи і досягнення.

Немає коментарів:

Дописати коментар