пʼятницю, 21 листопада 2014 р.

З любов’ю до України

Молімося, люди, за країну свою.
За тих, хто загинув в підступнім бою.
За тих, хто сьогодні, тримаючи зброю,
Рятує життя нам, рятує нам волю!

                                    
        20 листопада в Міжнародний день дитини в дитячій районній бібліотеці ім. О.Донченка з учнями 4-б кл. ЗОШ №1 (кл. керівник Конєва Олена Леонідівна) був проведений захід у формі усного журналу «Рідний край, де ми живем, Україною зовем».

        Випуск журналу присвячений Україні і представлений з п’яти сторінок:
«Україна – наш дім»,  «Національні та народні символи України», «Рідний край… Вікова твердиня – Лубенщина», «Берегти природу – берегти Батьківщину», «Любов до Батьківщини – любов до рідної мови».
      Як зазначила головний бібліотекар Людмила Горб, ми маємо цінувати своє право на життя в Україні, шанувати українські традиції, дотримуватися законів нашої держави, плекати українську мову, дбати про чистоту довкілля, єднатися і прагнути миру.
        Різноманітні конкурси, ігри, цікаві розповіді дітей про рідний край сплелись у квітучий віночок любові і шани до неньки України. Діти залюбки читали вірші про Україну та твори Великого Кобзаря, активно приймали участь у вікторині «Дітям про Україну», звучала українська пісня. Особливо бентежно прозвучали пісні про Україну у виконанні учениці  Карини Копотун.
          Цього року український народ  став на захист  України, її свободи та територіальної цілісності, захищаючи Батьківщину від бойовиків та інтервентів. Тому на захід працівники бібліотеки запросили відважних захисників України, мужніх бійців 25 окремої аеромобільної десантної дивізії Олександра Клюшника та Віктора Сивуху. Вони боронять наш спокій і мирне небо та мають жагучу любов до рідного краю, до життя.       
        Хвилюючим було спілкування дітлахів з учасниками  АТО.  Юні читачі активно долучилися до цікавої бесіди, задавали бійцям багато різних запитань, які так бентежать дитячі душі. Віктор та Олександр побажали діткам мирного неба, щасливого дитинства, рости справжніми українцями, щирими патріотами, любити й шанувати матір – Україну.                                                    
      Сподобалася юним читачам  конкурсно – розважальна сторінка «Міс -  юна українка». Переможцями цього конкурсу стали учні: Копотун Карина, Тригуб Аня, Нестеренко Олександра, Кривенко Катя.
          Юні читачі ознайомилися з книжковою виставкою «Ми маленькі українці» та прийняли участь у конкурсі «Ми малюємо Україну».
       Бібліотекар Катерина Підтоптана наголосила, завдячуючи саме таким героїчним землякам – патріотам, як В.Сивуха, О.Клюшник, О.Смагін, О.Марченко,
                           Ніхто не посягне на країну –
                           Нашу єдину Україну.
                           Нами чужинець правити не буде
                            Світ героїв не забуде!







Немає коментарів:

Дописати коментар