четвер, 2 червня 2016 р.

Бібліоленд  «Наповнюємо цей світ дитинством»... Країна дитинства і книг... 

            Так називалося яскраве свято для дітлахів, що було організовано центральною районною бібліотекою імені Володимира Малика і районною бібліотекою імені Олеся Донченка разом  зі своїми постійними партнерами Спілкою жінок-трудівниць «За майбутнє дітей України», Лубенським місцевим центром правової допомоги, Лубенською районною організацією Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос»  до Дня захисту дітей.
     Зранку, незважаючи на похмуру погоду, подвір’я районної бібліотеки для дітей наповнилося щебетом і радісним сміхом наймолодших лубенців, хлопчиків та дівчаток з міста і району, чиє дитинство видалось не таким вже й безтурботним. Серед учасників свята переважали діти без батьківської опіки, з багатодітних сімей,  діти  учасників АТО та  переселенців.

Ведуча заходу бібліотекар Марта Федіско розповіла маленьким учасникам свята про Всесвітній день дитинства, відзначивши, що діти – найбільша радість у світі, найбільше багатство Землі.
Юну аудиторію вітав довірена особа депутата обласної ради Руслана Ляшка Віталій Крамаренко. Підприємство «Наша пекарня», яку очолює Руслан Віталійович, неодноразово виступає спонсором таких заходів в районних бібліотеках.
Щасливого дитинства та здійснення найзаповітніших мрій зичили голова Спілки жінок-трудівниць «За майбутнє дітей України»  Раїса Кошель та директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг Лубенської міської ради) Наталія Сухонос.
     Бібліотечні працівники  районних бібліотек ( які очолює директор Лубенсьбкої ЦБС Валентина Сьомак ) в цей день трудилися на славу. 
     Це можна було відслідкувати на осяйних, захоплених дійством обличчях винуватців події. Хлопчики та дівчатка соціально незахищених верств населення особливо гостро відчувають дароване їх тепло, турботу, любов, ніжність, проте найчастіше саме цього їм і бракує. На час проведення свята вони, здавалося, забули про усе та із задоволенням брали участь у цікавих інтелектуальних, літературних конкурсах, іграх, сполртивних змаганнях.
Інформаційну хвилинку «Правові розваги» неординарно провів для дітей правознавець Лубенського місцевого центру правової допомоги Максим Паляниця, наголосивши, що захист дітей не лише необхідна і наполеглива праця, а й святий обов’язок кожного – зігрівати теплом і любов’ю дитяче серце.
Юні знайки взяли активну участь в інтелектуальному конкурсі «Про все на світі», який підготували працівники районної дитячої бібліотеки Людмила Горб та Катерина  Підтоптана. Діти проявили активність, знання та ерудованість, а переможці конкурсу Кожушко Ірина, Омельяненко Влад, Гончарова Аня, Безугла Настя отримали призи. Та й не лише  переможці отримали призи. Без подарунків не залишилася жодна дитина.
З великим захопленням і цікавістю діти разом з Оленою Самойленко - завідувачем відділом обслуговування центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика долучилися до літературно-пригодницької гри «Геокешинг», демонструючи глибокі знання з літератури, вміння та таланти імпровізації.
Мешканці Сонячної країни дитинства читали поезії «Ми – діти вільної держави», виконували цікаві творчі вправи, виготовляли з долоньок «Сонечко дружби», проявляли творчі навики та здібності.
Звучали дитячі пісні, пісенні конкурси та музичні розваги, які організувала для малечі  завідувач відділу інформаційного сервісу центральної бібліотеки Оксана Василенко.
Веселі жарти, музика і сміх, віночок дитячих ігор, дружні хороводи – такою була атмосфера незвичайного дійства.
Цікавою виявилася зустріч дітлахів з письменником Олександром Печорою, у творах якого звучить палка любов до рідної землі, до отчого краю. Всім учасникам свята письменник побажав щасливого життя у мирній, процвітаючій Україні.
Подорожуючи Країною Дитинства, діти змагалися у спортивних перегонах, естафетах під керівництвом Касяна Владислава та Сергія Бортника, представників районної організації фізкультурно-спортивного товариства «Колос».                         
А фінальним акордом дитячого свята стала інавгурація Президента Сонячної країни дитинства (Президентом стала Кожушко Ірина), яка отримала чудовий подарунок – КНИГУ. Щедрі пригощання ласощами діти діти отримали завдяки небайдужим людям-  Руслану Ляшку, депутату обласної ради, та приватним підприємцям Дмитру Тараненку і Євгену Шумейку.                                    
Незабутнє свято завершилось.    А доказом того, що дійство вдалося на славу, стали щирі та неприховані позитивні дитячі емоції, яких не бракувало.

Працівники бібліотек від щирого серця  з великою  любов’ю запрошують усіх до бібліотек і говорять: «Бібліотечне літо - збирає друзів!»





Немає коментарів:

Дописати коментар