четвер, 30 червня 2016 р.

Конституція... Основний закон України... Невеличка книжечка, але настільки глибока й важлива, чітка й цікава.    В Березотіцькій сільській бібліотеці до дня Конституції пройшла тематична година "Конституція України новий відлік часу"    


     Дітям  була запропонована правознавча, документальна, історично-довідкова література з фондів бібліотеки. Завідуюча книгозбірнею Наталія Білик розповіла користувачам про Конституцію України, і про історію української державності та про Конституцію Пилипа Орлика, роль Конституції в житті країни і людей, права і обов'язки пересічних громадян, про те, як «народжуються» закони, які відносини регулює цивільне право, сімейне право тощо.

    Користувачів  особливо зацікавила історія прийняття нової Конституції України 28 червня 1996 р. Цей акт закріпив незалежність українського народу, зробив його справжнім володарем суверенітету, а Українська держава посіла «серед держав світу осібне і рівне становище». Підростаюче покоління звернуло увагу також на структуру та зміст Конституції, а саме — розділ ІІ «Права, свободи та обов'язки людини і громадянина»: наскільки захищені права дитини, право на освіту, на охорону здоров'я, відпочинок. 

Немає коментарів:

Дописати коментар