понеділок, 28 листопада 2016 р.

 В Лубнах навчали агентів змін 

             Протягом двох днів, із 21 по 22  листопада 2016 року, у Лубнах за фінансової та методичної підтримки Британської Ради в Україні, а також за сприяння  Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» й  відділу в справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету міської ради пройшов тренінг за програмою «Активні громадяни». Лідери студентського самоврядування міста зібралися в Молодіжному центрі, що знаходиться у приміщені Лубенської центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика щоб познайомитись один з одним, поміркувати над тим, як своїми діями можна змінити світ навколо себе на краще, дізнатися про проекти соціальної дії, як їх створити і реалізувати. 

            «Співпраця з молоддю та проведення низки тренінгів, присвячених тому, як взаємодіяти з громадою, вести міжкультурний діалог у суспільстві, вирішувати конфлікти та виховувати майбутніх лідерів – це мета подібних навчань, які ми проводимо вже не перший раз», - говорить фасилітатор програми Олександр Чепур. 
        Результатами тренінгу є створення проектів соціальної дії. Протягом року організація разом з активними громадянами реалізувала вже п’ять мікро – проектів, які вирішували проблеми внутрішньо переміщених осіб, екології та дітей з інвалідністю. Зараз в Лубнах мають наміри більш активніше впроваджувати нові інструменти реформи молодіжної політики. Серед них національні та міжнародні молодіжні обміни, стандартизація та сертифікація молодіжного центру, залучення молоді до волонтерської діяльності. 
         «Робота в парах, групах та командах сприяла створенню успішної атмосфери. Кожен учасник мав право на власну думку, жодна з яких не розглядалася  як правильна чи хибна, але така, яка має право на існування. Кожен вид діяльності, кожне  завдання обговорювалося, робилися висновки, ставилися запитання і знаходилися відповіді. Ми сперечалися, доводили свою точку зору, аргументували, отримували досвід», -  ділиться враженнями студент Лубенського лісотехнічного коледжу Богдан Зєнченко. 
             Окрім цього, кожен учасник мав змогу в команді однодумців створити проект, який буде покликаний змінити певне мікро – середовище в громаді, або вирішити конкретну проблему.  
            На тренінгу  обговорювались питання створення команди, розвиток навиків критичного мислення в студентів, проектний менеджмент, визначення мети та завдань, складання плану проекту.
        Сповнені нових знань, вмінь та вражень, агенти змін  повернуться в свої навчальні заклади, щоб поділитися цим багажем з іншими. Наступним етапом проекту стануть реалізовані ініціативи учасників та зустріч у форматі дискусійного клубу з очільниками міста та представниками депутатського корпусу. 





Немає коментарів:

Дописати коментар