четвер, 17 листопада 2016 р.

Тепла зустріч   у  Посульському селі.

       "Пам’ятаючи минуле - навчаємось терпимості", під таким гаслом громадська  організація  «Твій світ» разом з бібліотекарями Лубенської ЦБС , працівниками культури Мацківської сільської ради та районного територіального центру обслуговування населення  відзначили Міжнародний день толерантності. Про гармонізацію відносин між поколіннями говорили разом із жителями цього мальовничого села Мацківці.  Мова йшла й про обов’язок молодого покоління – поважати і шанувати людей похилого віку. 
    До ветеранів праці із щирими словами вдячності та поваги звернулися голова Мацківської сільської ради Микола Дзюба, голова громадської організації «Твій світ» Олександр Чепур, голова  місцевого осередку ветеранів  Микола Сагайдак, завідувачка організаційно-методичним відділом центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика Тетяна Сафроноваю. Ведучі заходу  згадали словами пошани і тих, хто самостійно не може пересуватись, ветеранів Другої світової війни, яких лишилося в селі двоє, та односельчан, які примусово були вивезені на роботи до Німеччини.
        Для гостей лунали чудові українські пісні та гуморески у виконанні  учасників художньої самодіяльності та учнів загальноосвітньої школи. Предаставник територіального центру Наталя Сергієнко провела для присутніх на заході жінок  майстер-клас з виготовлення жіночих прикрас.  
      Подія відбулася в рамках проекту «Організація роботи волонтерських соціальних пунктів допомоги для мешканців віддалених сіл Лубенського району, які постраждали від націонал - соціалізму», за підтримки Німецького федерального фонду «Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє» в рамках програми фоду  Місце зустрічі: Діалог. 





Немає коментарів:

Дописати коментар