четвер, 24 листопада 2016 р.

         
    Інформація все частіше визначається як основний ресурс майбутнього, але повністю  використовувати його зможуть тільки ті члени громади, які мають необхідні знання і підготовку  до навігації в інформаційному просторі, хто володіє відповідною інформаційною культурою. Тому сьогодні пріоритетною формою роботи районної книгозбірні стало навчання комп'ютерної грамотності різних вікових груп користувачів, особливо  людей похилого віку. 
            У листопаді  у відділі  інформаційного сервісу районної книгозбірні розпочалися  чергові навчання всіх бажаючих комп’ютерній грамотності.

        Заняття проходять відповідно до навчальної програми. Учасники занять вчаться працювати з програмами Microsoft Office, освоюють різні методи пошуку інформації в Інтернет. Під час практичних занять користувачі навчаються друкувати текст, вставляти малюнки, виділяти заголовок; вести пошук в Інтернеті, реєструватися та користуватися електронною поштою, програ- мою Скайп та соціальними мережами, скачувати з Інтернета музику чи відео. 
             Ця інноваційна бібліотечна послуга набула великої популярності серед жителів міста та району, адже вони отримали можливість підтримувати контакти з друзями і рідними, що живуть в інших містах і країнах, можуть самостійно знайти потрібну інформацію щодо соціальних послуг, здоров’я, городництва, своїх хобі.



Немає коментарів:

Дописати коментар