четвер, 15 червня 2017 р.

Щедрий подарунок від  знаменитого земляка

      Лубенська  земля багата на багатогранних, творчих особистостей. Та найбільш характерною рисою земляків я завжди вважала відкритість, щедрість і доброту. Кожного разу, коли спілкуюся на роботі з користувачами бібліотеки, у цьому переконуюсь. Нещодавно зателефонував мені відомий не лише на Лубенщині, а й в Україні та  далеко за її межами Леонід Андрієвський і запропонував подарувати для центральної книгозбірні імені Володимира Малика книги.

       Леонід Іванович Андрієвський - народний художник України,  лауреат Національної премії України ім. Т.Г. Шевченка, провідний майстер сучасного українського книжкового мистецтва, пристрасний журналіст - публіцист, видавець, директор  видавництва «Криниця». А ще - людина високої обдарованості і широких  гуманітарних інтересів, за плечима якого великий мистецький доробок, який заслужено входить до золотого фонду держави і нації.
        Тож дуже приємно, що  буквально  через декілька днів після дзвінка відомого земляка фонд бібліотеки поповнився чудовими виданнями - ( 34 найменувань). Серед книг - поезії  Миколи Луківа , Івана Драча і Тетяни Майданович, українські народні пісні з нотами,  художні видання для дітей і підлітків, підбірка словників (англійсько –український мистецтвознавчий та  тематичний, практичний економічний, політичний і фінансово – економічний, новогрецько – український). Цікавими стануть для читачів  видання «Розмай незалежної України. Художники Києва, українське образотворче мистецтво 1991-2011 років» , «Маловідомі мистецькі сторінки» , М.П.Бажана, «Платон Майборода: милий спомин на серці собі пов»яжи» (упор. М,Сом)  та  «Леонід Андрієвський - художник книги: літопис життя і творчості»  Ю Белічка.
      Останнім часом фонди бібліотек району поповнюються чудовими виданнями саме завдяки таким подарункам. Котрі ще пахнуть друкарською фарбою, а з тихим шелестом їх сторінок  приходить гостре відчуття того, яке прекрасне життя і як потрібно цінувати кожну його мить. Саме завдяки таким подарункам ми маємо змогу воздати осанну тому, що видається нам таким буденним, звичайним і незначущим: у всьому бачити прекрасне. 
        Щиро дякуємо Леоніду Івановичу від колективу бібліотеки, всіх користувачів за   вагомий дарунок. Зичимо  міцного здоров’я і плідної праці. Продовжуйте успішно творити, збагачуючи віковічний мистецький набуток українського народу новими ужинками в ХХI столітті.
         А всіх бажаючих   ознайомитися з подарованими книгами запрошуємо до бібліотеки імені Володимира Малика.

Немає коментарів:

Дописати коментар