понеділок, 19 червня 2017 р.

Всеукраїнський проект «Вишиваний шлях» мандрував Лубенщиною.


     16-17 червня на Лубенщину завітали члени команди Всеукраїнського проекту «Вишиваний шлях».  Протягом двох днів блогери Христина Жук та Сергій Чекмарьов знайомились з пам’ятними місцями та туристичними  маршрутами нашого краю. Разом з працівниками бібліотек району вони відвідали Курган Скорботи та  Спасо-Преображенський монастир  в селі Мгар, познайомились  з діяльністю дослідної станції лікарських рослин в селі Березоточа. Незабутнє враження справила на гостей  хата – музей Василя Симоненка у Біївцях та музей поета у Тарандинцівській сільській школі, які презентували для них  бібліотекар Лідія Хрипун та завідувач музею Світлана Яценко.
У селі Калайдинці Христину та Сергія  гостинно зустрів  директор  місцевої школи  Сергій Мисник. Він провів цікаву екскурсію кімнатами сільського музею  та показав  гостям справжню сучасну європейську школу, яка  дає учням гарні знання та виховує справжніх патріотів України. Яскраві емоції залишилися в  учасників проекту від відвідин садиби Наталі та Василя Галичів  у селі Калайдниці. Вони запросили гостей на чудово оформлене подвір’я, де господиня презентувала власні роботи - сорочки, плахти, очіпки, ляльки-мотанки. А ще Христя та Сергій із задоволенням поласували смачними пиріжками, сирниками та чаєм з медом. 
      Багата на історичні події лубенська земля, чудові краєвиди  та щирість і гостинність лубенців залишили в учасників Всеукраїнського туру  «Вишиваний шлях»  незабутні враження.








Немає коментарів:

Дописати коментар