понеділок, 26 червня 2017 р.

Жити за Основним Законом країни

                             В нас людина кожна знає,
Чим займатись вона має.
Гарантує нам це право
Головний Закон держави.

Він дає дорослим й дітям
Вільно і щасливо жити.
Всі його повинні знати
І вивчати, й шанувати.

Звуть закон цей в Україні – 
Конституція країни.



        28 червня  наша держава святкує День Конституції – свято національного єднання й загальної відповідальності за сьогодення й майбутнє нашої Батьківщини. У цей день ми віддаємо данину поваги символам держави, що пройшли довгий героїчний шлях.
Цьому всенародному святу присвячений урок-кіносеанс «Конституція – Основний Закон України», який для маленьких читачів організували працівники районної бібліолтеки для дітей ім. О.В.Донченка.
      Міні-кіносеанс ознайомив читайликів з правами, свободами та обов’язками громадян України. Адже розділ про права людини – один із найважливіших у Конституції нашої держави, яка утвердила реальність української національної державності, визнала людину найвищою соціальною цінністю.
        Переглянувши відеопрезентацію, діти отримали цікаву і корисну інформацію про державні символи: Гімн – символ національної і державної величі, Золотий Тризуб, синьожовтий Прапор, які осяюють наше життя, зміцнюють сили українців.
    Юні відвідувачі бібліотеки ознайомилися з виставкою «Конституцію вивчаємо, пам’ятаємо, поважаємо»  та самостійно виготовили державні та народні символи з підручних матеріалів.
      Маленькі патріоти добре усвідомлюють, що бути українцем – це щиро любити свою Батьківщину, дотримуватися законів нашої держави, займати активну громадянську позицію. 
     Кожен, хто хоче, щоб у спільному Домі-Державі всі жили щасливо, повинен добре знати Конституцію, розуміти її, виконувати і боронити.
     І як садівник плекає кожну квіточку й рослину, так і держава піклується про своїх дітей, щоб росли вони дужими та розумними громадянами, здатними цінувати своє життя та інших людей.





Немає коментарів:

Дописати коментар