понеділок, 2 жовтня 2017 р.

У Лубнах презентували результати проекту з адвокації для переселенців


    29 вересня 2017 року  в рамках заходів до Всеукраїнського дня бібліотек в Лубнах презентували результати проекту з адвокації для переселенців, що реалізовувала Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» протягом року. Зустріч з представниками місцевих засобів інформації відбулася в приміщенні молодіжного центру Лубенської центральної районної бібліотеки імені ВолодимираМалика. Найбільшим досягненням, за словами активістів, є створення на Полтавщині  дієвої мережі ініціативних груп внутрішньо – переміщених осіб, які підвищили свою організаційну спроможність та реалізовують власні проекти.  
     «Активне громадське життя, вибудовування ефективної роботи з органами влади, сомоорганізація і навчання у площині захисту своїх прав є запорукою успішної адаптації переселенців у місцевій громаді», - переконаний керівник проекту Олександр Чепур. 
     Про важливість мережування говорить і голова Благодійної організації «Благодійний фонд Вектор плюс», переселенка з Луганська, яка зараз мешкає у Пирятині Юлія Кузовкова.  «Під час тренінгів ми дізналися, як проводити ефективнуадвокаційну кампанію, отримали  знання про основні аспекти співпраці з органами влади та з міжнародними організаціями, які працюють в Україні в сфері захисту прав ВПО», - говорить Юлія Кузовкова. 
    Підтримку проекту надав Фонд сприяння демократії Посольства США в Україні. Під час зустрічі Олександр Чепур розповів про основні віхи проекту: навчання з адвокації, планування адвокаційної кампанії, важливість соціологічного дослідження. Під час заходів учасники розглядали також  теорію та практику в сфері адвокації власних інтересів на місцевому рівні, механізми участі у розробці політик та впливу на місцеву владу, розробили і власні проекти адвокасі кампаній на місцевому рівні, які допоможуть захистити їх права та адаптуватись на новому місці.
    Захід проходив у рамках проекту «Адвокація та підвищення спроможності мережі ініціативних груп переміщених осіб в Полтавській області», що підтримується Фондом сприяння демократії Посольства США в Україні. 







Немає коментарів:

Дописати коментар