понеділок, 2 жовтня 2017 р.

Кляксотерапія в Новооріхівській школі


      Нещодавно в Новооріхівській загальноосвітній школі відбувся творчий захід в якому взяли участь представники двох поколінь: молодь і особи похилого віку. Захід провела Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» спільно з Лубенською центральною районною бібліотекою імені Володимира Малика. Учасникам запропонували опанувати цікаву арт – терапевтичну  техніку – кляксотерапію. Провела заняття психолог проекту «Організація роботи волонтерських соціальних пунктів допомоги для мешканців віддалених сіл Лубенського району, які постраждали від націонал- соціалізму», що підтримується Німецьким федеральним фондом «Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє»  Юлія Пода.
 
     Той, хто ходив у школу давно, пам’ятає, який душевний біль і страждання приносила бодай малюсінька клякса на зошитовій сторінці... Скільки сліз пролито через ці малі (а інколи й великі) плями. Скільки страху було через них.
          Але, на щастя, все це у минулому, і сьогодні діти і дорослі не хвилюються через такі питання. Більше того, їх заохочують... ставити велетенські клякси. Насправді кляксографія несе чудову розвивальну та терапевтичну функцію. Тож, учасники заходу мали можливість розкрити творчий потенціал, розширити рамки свого світосприйняття, випустити негативні емоції та поспілкуватися один з одним під час творчого процесу. 






Немає коментарів:

Дописати коментар