понеділок, 2 жовтня 2017 р.

«Сьогодні іменини у бібліотечної родини»

    Районна книгозбірня запросила колег на святкове зібрання з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек. В  останній день вересня традиційно приймають вітання люди, чия життєва місія - нести   вогонь  знань та прищеплювати  любов до книги  та читання.
    В ошатно прибраній читальній залі дружньою сім’єю зібрався  колектив бібліотечних працівників Лубенського району.
До колег звернулася директор Лубенської ЦБС Валентина Сьомак, вона побажала працівникам бібліотек - натхнення і плідних звершень, міцного здоров'я і достатку, віри, надії, любові і мудрості у виконанні благородної місії. Щирі слова  вітань та подяки пролунали в цей день від голови Лубенської районної ради Григорія Угляниці, заступників голови Лубенської райдержадміністрації Сергія Сіряченка та Ігоря Нестеренка, голови Засульської ОТГ Сергія Бондаренка. Начальник відділу культури та туризму Лубенської РДА Людмила Пазенко зазначила, що сьогодні книгозбірні нашого району  це справжні інформаційні та духовні центри громад та  побажала бібліотекарям  успіхів у благородній просвітницькій справі.
 За сумлінну працю, високий професіоналізм та вагомий внесок у розвиток бібліотечної справи  району  керівники  нагородили кращих бібліотечних працівників   почесними грамотами . Кращою книгозбірнею року Лубенського району була визнана Михнівська сільська бібліотека, а її завідувача Лідію Марченко тепло привітали  начальник відділу культури, туризму та культурної спадщини Засульської ОТГ  Інна Скиба  та староста Михнівського старостату Засульської ОТГ Марія Король.
   Музичні вітання бібліотекарям дарували в  цей день  народний аматорський чоловічний  вокальний ансамбль РБК (керівник Віктор Гриша) та члени волонтерського загону  загальноосвітньої школи №3 . Привітати бібліотечних працівників прийшли постійні партери та друзі: голова громадської організації «Жінки – трудівниці за майбутнє дітей України!» Раїса Кошель, голова ГО «Міжнародна асоціація  недоторканості приватного життя та безпеки людини» Олександр Микитюк, директор Територіального центру соціального обслуговування   Лубенської міської ради Наталія Сухонос.
     Програма та атмосфера свята з нагоди Дня бібліотек була по-особливому тепла та насичена різноманітними заходами. Працівники районних бібліотек запросили колег на  захід присвячений Року Японії в Україні. Бібліотекар районної бібліотеки для дітей Марта Федіско запросила колег здійснити віртуальну мандрівку країною сонця, що сходить. Працівники абонементу  Наталія Мусієнко та Ніна Бородавка познайомили присутніх з  традиційною японською поезією та таємницями чайної церемонії. Працівник відділу інформаційного сервісу Віталіна Курильчук провела для гостей майстер - клас із приготування суші.
  Колеги-бібліотекарі із задоволенням  спілкувалися, ділилися враженнями та професійним досвідом. 
      А на абонементі відділу обслуговування відвідувачі здійснили  подорож у часі. Вони побачили історію творення книги від найдавніших часів до сьогодення. Допомогла їм в цьому відеопрезентація, яку підготували  бібліотекарі Наталія Мусієнко та Ніна Бородавка.  Не залишились поза увагою і твори друку з видавничої справи, презентовані працівниками книгозбірні. Непідробний інтерес у відвідувачів бібліотеки  викликала фотовиставка, яку  оформлено в фойє абонементу. На ній представлені світлини пам`ятників літературним героям,  встановлених в Україні. 
















Немає коментарів:

Дописати коментар