середу, 4 жовтня 2017 р.

Пам’яті жертв Великого терору.

     За розмахом знищення населення власної країни сталінський терор не знає собі рівних у світовій історії. Він залишився у пам’яті людства під назвою Великого Терору.  До  80- х роковин масових політичних репресій 1937-38 років в  бібліотеках Лубенської ЦБС протягом року  проходять заходи, присвячені тим страшним подіям.
     На  годину пам’яті «Із забуття в безсмертя» запросили старшокласників Засульської гімназії бібліотекарі Лубенщини. Завідувач Засульською сільською бібліотекою Марія Мороз запропонувала учням перегорнути чорні сторінки історії 30-х років, наслідком яких було фізичне винищення активної та інтелектуальної частини нації та моральне розтління тих, кого терор не торкнувся. 

     Завідувач організаційно-методичним відділом ЦРБ імені Малика Тетяна Сафронова презентувала старшокласникам уривок з фільму «Великий терор в Україні» та розповіла про краєзнавчі видання, присвячені репресіям на теренах нашого краю. Учні мали змогу познайомитися з книгами «Реабілітовані історією», з документальними творами Леоніда Рябченка, Віктора Ревегука, Олександра Карпенка. Читачка районної бібліотеки Валентина Ковешникова  розповіла учням про роботу над упорядкуванням книги, присвяченої видатній особистості - Валентину Войно-Ясенецькому. Нове видання про життєвий шлях лікаря, священика, гуманіста, який 11 років провів у сталінських таборах, нещодавно вийшло у комунальному видавництві «Лубни» і було вперше презентоване у Засульській сільській бібліотеці. Директор Засульської гімназії Анатолій Савенков розповів про дослідницькі роботи учнів, які присвячені подіям 30-х років в селах Засулля та Солониця. Під час заходу лунали пісні у виконанні гурту «Океан Ельзи» та «Мандри».  




Немає коментарів:

Дописати коментар