середу, 11 жовтня 2017 р.

  Земні помічники небесного добра

        «Медицина і література. Що їх ріднить? Гуманне відношення до людини, вдумливе спостереження  за оточуючим  повсякденням…» - такими словами завідувач відділом обслуговування Лубенської центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика Олена Самойленко розпочала знайомство присутніх з усним журналом «Земні помічники небесного добра». 
Перша сторінка журналу була присвячена геніальному лікарю-хірургу і талановитому проповіднику Валентину Феліксовичу Войно - Ясенецькому.  Про цю надзвичайну людину, про його покликання хірурга та покликання до священства, про його творчість розповіла Валентина Олексіївна Ковешнікова, упорядник книги «Хирург, ученый, пастырь, святой».
Друга сторінка  усного журналу містила сюжет про хірурга та заслуженого лікаря УРСР Сергія Олександровича Тимофєєва. Його праця не вичерпувалась лише операціями, ним було написано і опубліковано 17 наукових праць, які мали велике значення для лікарів-практиків. Також Сергій Олександрович володів талантом мемуариста і на схилі своїх літ він передав в архів міста Лубен рукопис своїх спогадів. Але знайшлася людина, яка відкрила цей рукопис для всіх бажаючих. Олександр Володимирович Сиченко презентував глядачам упорядковану ним книгу «Воспоминания провинциального хирурга». Ольга Миколаївна Вишневська розповіла про краєзнавчу цінність спогадів С. О. Тимофєєва.
Остання сторінка журналу була присвячена заслуженому лікарю України та майстру поетичного слова Олександру Володимировичу Сиченку. Символічним є те, що саме студенти Лубенського медичного училища надзвичайно цікаво представили життєвий та творчий шлях Олександра Володимировича, одночасно ознайомивши учасників заходу з  новою книгою відомих на Полтавщині краєзнавців Ігоря та Валерія Козюр «Про час і про себе – Олександр Сиченко». 
Насамкінець заходу  центральна книгозбірня отримала від Олександра Сиченка в подарунок книги, які стануть в нагоді всім користувачам бібліотеки.










Немає коментарів:

Дописати коментар