пʼятницю, 16 березня 2018 р.

Працював інформаційний майданчик для осіб похилого віку


     15 березня 2018 року в приміщенні Лубенської центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика відбулася інформаційна зустріч з правопросвітницької тематики. На зустріч були запрошені учасники проекту «Організація роботи волонтерських соціальних пунктів допомоги для мешканців віддалених сіл Лубенського району, які постраждали від націонал - соціалізму», що підтримується Німецьким Фондом "Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє" в рамках програми «Місце зустрічі: діалог». Інформаційний майданчик для надання юридичних консультацій клієнтам Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Лубенської райдержадміністрації та працівникам сільських бібліотек централізованої бібліотечної системи облаштували разом з працівниками Головного територіального управління юстиції в Полтавській області, районного відділу державної виконавчої служби та районного відділу реєстрації актів цивільного стану. 

     На початку зустрічі керівник громадської організації «Твій Світ» Олександр  Чепур наголосив на  важливості  правопросвітництва та захисту своїх прав для кожного громадянина. 
     Заступник начальника управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції в Полтавській області Богдан Зезекало розповів учасникам про загальнонаціональний  проект «Я маю право», який покликаний підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві. 
     Більшу частинну часу присвятили знайомству учасників з електронними сервісами Мінюсту. Більша частина клієнтів державних сервісів – люди похилого віку, але вони рідко доходять до цих сервісів електронним шляхом (виняток – «молоді» пенсіонери, які використовують комп’ютер у професійній діяльності понад 10-15 років). Тому, фахівці юстиції продемонстрували, як працює он-лайн будинок юстиції, веб портал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» та інші електронні сервіси. 
     На завершення заходу кожен учасник одержав завдання: відшукати й скористатися будь – яким онлайн сервісом Мінюсту. Застосовувати прості «цифрові» завдання в очному навчанні учасникам допомагали начальник відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань ГТУЮ у Полтавській області Наталія Бугрій, заступник начальника відділу взаємодії з суб'єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Дмитро Мурашко, в\о начальника Лубенського районного відділу державної виконавчої служби Олег Іванко та начальник Лубенського районного відділу ДРАЦС Анна Артеменко. 






Немає коментарів:

Дописати коментар