середу, 7 березня 2018 р.

ІЗ ЩИРИМ СЛОВОМ ДО ДІТЕЙ

Немає, напевне, в Україні дитини, котра б не знала віршів, оповідань та казок Наталі Забіли. Її твори стали улюбленими не для одного покоління юних читачів, інтерес до яких не згасає з плином часу. Вони захоплюють цікавими пригодами, зачаровують фантазією. Та найголовніше – вони випромінюють материнську любов. Щирі і ніжні, жартівливі твори письменниці проникнуті безмежною любов’ю до «малят» і «звірят», до природи рідного краю.
До 115-річчя від дня народждення Наталії Забіли працівники районної бібліотеки для дітей імені О.В.Донченка організувавли літературне рев’ю, ознайомивши присутніх учнів 3-х класів з творчим доробком талановитої української письменниці.

Чудовим дарунком для малечі стало знайомство зі збірками Н.Забіли «Олівець-малювець», «Велика збірка творів», книгами «Веселий корабель», «Про малят і звірят». Цікаві оповідання, вірші, казки чарували дітей, дарували їм гарний настрій, викликали захоплення. Як любляча мати, Наталя Забіла навчає непомітно, ласкаво, у веселій грі. І діти серцем радісно сприймають мудрі поради письменниці. Не випадково її творчість називають материнською піснею, цікавою, барвистою, дбайливою.
Читаючи та аналізуючи твори письменниці, учні мандрували «Площею Казок», «Вулицею Віршів», «Сквером оповідань», взяли участь в експрес-вікторині за уривками творів, ознайомились з книжковою виставкою «Наталя Забіла – дітям».
«Від малої дитячої книжки інколи в свідомості дитини залягає слід на все життя…» - з таким переконанням творила Наталя Забіла. Не забуваймо про це і ми.




Немає коментарів:

Дописати коментар