середу, 7 березня 2018 р.

Волонтери не залишають без уваги літніх людей 

     Для того, щоб поліпшити емоційний стан осіб поважного віку, які борються з різними недугами і не можуть самостійно пересуватися волонтери проекту «Організація роботи волонтерських соціальних пунктів допомоги для мешканців віддалених сіл Лубенського району, які постраждали від націонал- соціалізму», що підтримується Німецьким Фондом "Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє" в рамках програми «Місце зустрічі: діалог» відвідують їх вдома та намагаються не тільки підтримати, а й надати посильну допомогу. Так, у негоду актуальною стає для цієї категорії осіб посильна допомога від волонтерів  у придбанні та доставці санітарно – гігієнічних засобів, продуктів харчування інших необхідних у побуті речей. 

     Так, днями  добру справу зробили для Устименко Тамари Іванівни. В минулому Тамара Іванівна сама займалась суспільною діяльністю, є членом «Спілки жінок трудівниць «За майбутнє дітей України», де голова Раїса Кошель. З перших днів реалізації проекту була налагоджена співпраця  з громадською організацією літніх людей «Спілка жінок трудівниць «За майбутнє дітей України» та  клубом «Надвечір’я».  Так, волонтери беруть участь у відвідуванні маломобільних вдома, надають інформаційні, соціально побутові, освітні послуги для представників цільової групи проекту. 
      Цього разу, не дивлячись на негоду,  зустріч відбулася у гостинній оселі Тамари Іванівни, до якої завітали, психолог проекту Юлія Пода та директор Лубенської центральної районної бібліотеки імені Володимира  Малика Валентина Сьомак.  Волонтери виготовили та подарували фото на згадку з минулих зустрічей, поспілкуалися та  емоційно підтримали літню жінку. 
     У місті партнером цього проекту є територіальний центр соціального обслуговування (надання послуг) Лубенської міської ради. 




Немає коментарів:

Дописати коментар