четвер, 22 березня 2018 р.

Золоті сторінки дитячої поезії
(поетична парасолька)

       Вважають, що поезія – це поєднання думки й почуття. Поезія входить у наше життя з дитинства. Вперше – під час маминої колискової, далі -  поетичне слово, через прості дитячі вірші проникає в таємниці людської душі.
       До Всеукраїнського дня поезії працівники дитячої бібліотеки м. О.Донченка для юних читачів організували цікаву прогулянку золотими сторінками дитячої поезії. На них читайлики познайомилися та подружилися із жвавими песиками, поважними котиками, а також - з ровесниками, допитливими й кмітливими хлопчиками та дівчатками.
Разом з ними розважалися та дізнавалися багато цікавого й корисного.
Грицько Бойко – улюблений поет української малечі.  Діти залюбки декламували його вірші, бо вони випромінюють тепло й доброту, цікаві, дотепні й смішні.
       Читаючи рядки поетичної збірки Сергія Цушка «Дощик вибіг на  перон», маленькі читачі побували на «хоробрих» та «розумних» сторінках, досхочу посміялися на «кумедних», побавилися на «невгамовних» і «пустотливих» сторінках.
Чудовий подарунок для дітей – книга «Вухо – лапохвіст», в якій зібрано найкращі, найкумедніші, найдотепніші вірші українських дитячих поетів про «вусатих  і хвостатих, сіро – буро - рудуватих».
      Найкращі абетки, повчальні вірші допитливі дітлахи знайшли у поетичному доробку Ганни Чубач «Веселі хвостики».
       Діти взяли активну участь у поетичній вікторині та презентували свого улюбленого поета. Поринувши у бурхливий вир дитячої поезії, вони отримали незабутні миті насолоди. Адже вірші  навчають доброти, порядності, шанобливого ставлення до оточуючих, допомагають посіяти в серцях дітей зерна любові до рідної землі, бажання берегти і захищати її мешканців.
      Спілкування з поезією не залишило дітей байдужими до поетичного слова, яке звилює, дає насолоду, збагачує духовний світ.


Немає коментарів:

Дописати коментар