пʼятницю, 23 березня 2018 р.

День поезії у Михнівцях

"ПОЕЗІЯ - СЛОВО!..ПОЕЗІЯ - ПІСНЯ,
ПОЕЗІЯ - ВІЛЬНА ДУША.
ДЕ СЕРЦЕ РОЗКРИЛЕ –
ТАМ ДУМА ПРОВІСНА
У ВІРШАХ БЕЗСМЕРТЯ ЗВІЩА."
Д.ТЕРНІВСЬКИЙ

       Щорічно березень для наших  бібліотек наповнюється приємними клопотами, які пов’язані з проведенням традиційного свята – Всеукраїнського дня поезії.
     У житті все починається з чогось: річечка із струмочка, дерево із коріння. Так і поезія входить в наше життя з дитинства і залишаться з нами до кінця. Кожний знаходить в ній щось своє, близьке і зрозуміле. Духовно бідною залишається та людина, якій байдуже поетичне слово.
      Уявіть наше життя без поезії… Без привітань до свят, без пісень, без незрівнянного Вільяма Шекспіра, талановитого Вольтера, славетного Тараса Шевченка, генія пера Олександра Пушкіна, сучасних авторів… Це буде нудне життя.   
   Тож  21  березня в  Михнівській ЗОШ пройшло  поетичне свято за участю лубенських поетів,прозаїків, члена Спілки письменників України Раїси Плотникової та  молодого автора  Миколи Кочерги. Поети — люди, багаті душею. Вони здатні до вияву сильних емоцій, їм властиве почуття прекрасного. Тому з такою теплотою і невимушеністю відбувся   захід, якому сприяли  центральна книгозбірня імені Володимира Малика (директор Валентина Сьомак) і Михнівська сільська бібліотека (завідувач Лідія Марченко).
      Кожен вірш – це сповідь поета, якийсь незабутній епізод його життя. Переконатися в  цьому мали можливість присутні на заході, на якому звучали улюблені вірші поетів. Також учасники свята - Оксана Герасименко, Олексій Марченко, Карина Мироненко, Олексій Шумейко мали можливість  продекламувати  чудові вірші  лубенських авторів.
      Музика слова звучала в поєднанні з мелодіями, які запропонували Оксана Горбач та Вікторія Куліш (музичний керівник Анатолій Супрун).
Ведучі свята поезії – учні школи Олександр Заєць та Лідія Марченко. Автор  сценарію -Алла Гармаш.
       На заході презентувалася  викладка літератури „Поезія – це завжди неповторність, якийсь  безсмертний дотик до душіі” Л. Костенко.
      Весняна зустріч музики і поезії залишила яскраві враження у присутніх. Незвичні рими – вірші у супроводі музики налаштували на поетичний лад. Адже бурхливе джерело поезії наповнює наші серця безмежною блакиттю, дарує натхнення та гарний настрій.










Немає коментарів:

Дописати коментар