середу, 28 березня 2018 р.

Вечір співаної поезії

         Справжній чотирьохгодинний поетично-пісенний марафон «Поезія – це сила чарівна, що музикою серце надихає» відбувся днями в стінах абонементу центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика. Всеосяжне поетичне слово, зодягнене в музичні обладунки, багатогранно, часто несподівано, неповторно та оригінально постало перед слухачами, учасницями клубу «У дружньому колі». Слова та музика – два великих начала, дві стихії мистецтва. Протягом століть ці музи взаємодіють, сперечаються, але завжди знаходять взаєморозуміння. Співана поезія - це надзвичайно цікавий симбіоз мелодії та слова, тонкий та чуттєвий порух душі поета та композитора.
    Ведучі заходу бібліотекарі Наталія Мусієнко та Ніна Бородавка своєю розповіддю воскресили у пам’яті присутніх епоху української ліричної пісні, пригадали імена найвизначніших її представників поетів, композиторів та виконавців. В їх розповідь органічно впліталися поезія та пісня, які довершено виконали Марія Білик та Надія Бугаєць, Таїсія Лаврик - Бутенко, Тетяна Торба. 
           Своєрідним відкриттям та несподіванкою було представлення учасницями клубу своїх музичних творів, створених на вірші поетів - земляків. Галина Ірклієнко подарувала присутнім пісню «Мамина сорочка» автор Микола Макаренко, Таїсія Лаврик –Бутенко - «Осінній листопад»  на вірш Галини Несмашної, а бібліотекар центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика Лариса Гончарук виконала під власний музичний супровід пісню «Мама» на слова Володимира Малика. Пісні заворожили своєю неймовірною мелодійністю, відкрили нові грані краси українського слова.
        Про своїх улюблених авторів, переплетіння їх доль розповіли Луїза Яковенко, Наталія Ларікова, Людмила Якимець, представили найвідоміші та найпопулярніші поезії та пісні на їх слова. Розповіді супроводжувала демонстрація фото-відео матеріалів на великому екрані.
Захід добігав кінця, а у затишній бібліотечній залі ще звучали пісні та лунало поетичне слово. Зігріті музикою та віршами жіночі обличчя посвітлішали, усмішки засяяли на обличчях, трепетне тепло розправляло їх душі, наче крильця метелик. Вечір співаної поезії видався на славу.
     Органічним доповненням заходу стала книжкова поличка «Золота колекція української поезії», з якої не одне видання було обрано присутніми для домашнього читання.









Немає коментарів:

Дописати коментар