четвер, 21 січня 2021 р.

«100 перемог України за останніх сто років»

У фонді бібліотеки імені Володимира Малика є унікальне видання  - масштабна книга-альбом із сотнями рідкісних фотодокументів, які історики вишукали в архівах доступ до яких довго був заборонений. Доповнені історичними фактами, ці світлини відображають масштаб і розмах визвольних змагань в Україні та зберегають пам'ять про тих, кому ми завдячуємо новітньою українською державністю.

         Особливі сторінки фотолітопису  присвячені Західноукраїнській Народній Республіці та проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

    Завершується альманах розділом, який поєднує часи Української революції 1917-1921 років із українським сьогоденням. Творці книги упорядкували підбірку «100 перемог України за останніх сто років» у якій зробили наголос на подіях, якими українцям варто пишатися.

     Всі бажаючі  матимуть змогу детально познайомитись з фотолітописом у  читальній залі бібліотеки. Книга вийшла накладом всього 3000 примірників.

    За Україну, за її долю, за честь і волю, за народ! : фотолітопис  до 100-річчя Української національної  революції 1917-1921рр. / автори  ідеї та керівники проєкту С.Кубів, О.Святоцький, Р.Стефанчук ; автор. та упор. Р. Грицьків, М.Ковальчук, Ю.Митрофаненко, О.Павлишин. – Київ : Видавничий дім «Ін-Юре», 2017.





Немає коментарів:

Дописати коментар