понеділок, 11 січня 2021 р.

Талановитий поет ріднокраю

      12 січня шанувальники поетичного слова вітатимуть з ювілеєм знаного, талановитого поета, лауреата літературно-мистецьких премій імені Василя Симоненка та Володимира Малика, Леоніда Бразова та Олеся Донченка, члена Національної спілки журналістів України Олександра Андрійовича Печору. 

    Минають роки, та поет не стомлюється крокувати віршованими стежками творчого натхнення до читачів. У творчому доробку ювіляра – понад 17 поетичних збірок, а ще Олександр Печора – упорядник колективних збірників «Мислити і жити українно», «Пісні про рідне і близьке», «Мотиви ріднокраю», «Українська вишиванка».

     З нагоди ювілейного дня народження поета в читальній залі Лубенської центральної бібліотеки імені Володимира Малика, користувачем якої Олександр Андрійович є з 1993 року, влаштована книжкова виставка «Про те, що в серці назавжди». На виставці представлені поетичні збірки Олександра Печори з книжкових фондів бібліотеки, біографічні нотатки та літературно-критичні нариси про творчість ювіляра.

     Талановиті, наснажені національною ідеєю, сповнені завзяття і віри в перемогу добра над злом, є і залишатимуться молоді вірші поета.

«Поезія – душі криниця

В прадавній рідній стороні.

Судилось трішки і мені

Людської мудрості напитись…»




Немає коментарів:

Дописати коментар