четвер, 24 червня 2021 р.

 Поколіннями вимріяна  Конституція

    28 червня українська громадськість відзначатиме День Конституції України. День Конституції – не просто свято нормативного акту, а день, коли було затверджено права і свободи громадян України. Конституція – це основний державний документ, який визначає державний устрій, порядок і принципи функціонування органів влади, виборчу систему, права й обов’язки держави, суспільства та громадян.

     З нагоди 25-річниці Конституції України в Публічній бібліотеці імені Володимира Малика працівниками читальної зали організована книжкова інформ-виставка «Поколіннями вимріяна  Конституція».

     На ній представлені: "Конституція України", "Основи конституційного права України", "Історія української конституції" та інші видання, що відображають найважливіші історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення України. Виставка дає можливість зрозуміти, яким важливим і важким був процес створення власної Конституції - від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України.

Немає коментарів:

Дописати коментар