вівторок, 8 червня 2021 р.

 Український Стоунхендж

      Наступною зупинкою  нашої віртуальної мандрівки  стане одне з найтаємничіших місць України - Кам’яне село. Розташоване воно на схід від села Рудня-Замисловицька в Олевському районі Житомирської області. Кам’яне село це урочище  декількох  гектарів лісу, на яких розкидані валуни великих розмірів. Уявіть собі нагромадження кам'яних брил з граніту,  котрі розміщені  таким чином, що створюється враження  ніби ти знаходишся серед хатинок, загублених в лісовій гущавині. Валуни  висотою до 10 м мовчазно стоять серед дерев, але Сила і Міць, яка виходить з них притягує і заворожує. Камені розташовані в певних місцях, що говорить про можливе пересування їх нашими предками. Як це здійснювалося поки невідомо, оскільки вага каменів просто величезна.

     Взагалі, великі округлі камені можна знайти в багатьох місцях країни, однак лише тут вони разом  знаходяться в глухому лісі. Існують дві гіпотези виникнення урочища. Згідно з однією, 20 тисяч років тому валуни були принесені льодовиком, згідно з іншою – вони є залишками підніжжя древніх повністю зниклих гір, оголеними льодовиком від ґрунтових нашарувань.

    Всі, хто побував у заповіднику «Кам'яне село», стверджують, що це місце має надзвичайно сильну енергетику, яка володіє магічними властивостями.









Немає коментарів:

Дописати коментар