понеділок, 25 квітня 2022 р.

 (Не)безпечний атом

     26 квітня 2022 року виповнюється 36 років з того моменту, коли світове співтовариство почуло слово «Чорнобиль», яке стало синонімом страшної техногенної катастрофи і величезної екологічної біди світового масштабу. Ця трагічна подія забрала тисячі жертв і чорним мороком оповила Україну і світ. Мабуть, немає жодного з мільйонів колишніх громадян СРСР, хто б не знав та не пам’ятав цього слова, що навіки стало синонімом трагедії: Чорнобиль. Кожному зі нас нині варто усвідомити, що кожній людині потрібно відчувати відповідальність не лише за сьогоднішній день, а й завтрашній. 

     З нагоди сумної  дати в читальній залі Публічної бібліотеки імені Володимира Малика розгорнуто книжкову виставку-хроніку «(Не)безпечний атом». На виставці представлені нові документальні та художні видання, присвячені темі Чорнобильської трагедії та героям-ліквідаторам ЧАЕС.

Зокрема, заслуговують на увагу читачів книги: Сергія Плохія «Чорнобиль. Історія ядерної катастрофи», Володимира Шовкошитного «Я бачив», Галі Аккерман «Пройти крізь Чорнобиль», художні твори: Світлани Йовенко «Жінка у зоні», Анатолія Андржеєвського «Чорнобильський пес Аксель», Марії Рубан «Марія Приймаченко» (серія «Видатні українці»), Володимира Яворівського «Марія з полином наприкінці століття». 


Немає коментарів:

Дописати коментар