пʼятницю, 8 квітня 2022 р.

 Літературна зустріч з Ганною Кревською

    Публічна бібліотека імені Володимира Малика завжди була місцем  змістовних зустрічей. Тут звикли зустрічатися, спілкуватися, ділитися спогадами, радощами та проблемами, знайомитися з новими друзями, обговорювати події в країні та в усьому світі, разом шукати вихід із складних ситуацій. 

    З приходом війни лубенські бібліотеки «завмерли» на дуже короткий час. Приємно, що і в ці важкі часи постійні читачі все частіше поспішають в бібліотеку, поповнюються новими, особливо з категорії внутрішньо переміщених осіб. Мабуть, так і повинно бути. Це просто необхідність сьогодення. Такі місця зустрічей треба створювати для людей, відкривати нові, підтримувати та розвивати їх.

    А цього весняного і дуже сонячного благовіщенського дня саме з ініціативи  членів клубу «В дружньому колі», який діє  в бібліотеці багато років, відбулася літературна зустріч з талановитою літераторкою, нашою землячкою Ганною Кревською та її літературними надбаннями, а саме книгами «Монастирські сливи», «Ситцеве щастя» та «Прядиво роду».

     Бажаючих поспілкуватися з авторкою вишуканого українського слова було дуже багато - літературно-мистецька вітальня бібліотеки Малика була переповнена. Серед постійних відвідувачів були і  земляки, які волею обставин повернулися до нашого краю.

    Ведуча заходу, провідний бібліотекар відділу обслуговування Інна Сизоненко дуже коротко окреслила творчий доробок Ганни Кревської, її літературні досягнення. Головним цього заходу було живе спілкування авторки і читача, надзвичайна літературна подія, 

щира і неймовірно емоційна. Адже говорили про «історію, про життя на тлі історії, про силу, правду і Людей».

     Письменниця розповідала про себе, про свій родовід, читала уривки своїх творів, ділилися планами на майбутнє та секретами, звідки бере сюжети для своїх творів, говорила про роль книги в житті людини. 

     Присутні отримали естетичну насолоду від спілкування з пані Ганною. Саме такі зустрічі запам’ятовуються  найбільше. А сьогодні, в ці важкі для всіх часи живе спілкування ще  й додає сили духу та віри, що настане мир і перемога. Бо історія  повторюється... Життя триває попри все...

     На завершення заходу кожен мав можливість придбати книги, отримати автограф письменниці. А також було фото на згадку.

Літературна зустріч завершилася. Сподіваємося і віримо, що це остання «воєнна» зустріч між сиренами. Впевнені, що спогади про незабутній захід, зустріч з Ганною Кревською, надовго залишить в серцях присутніх тепло і радість від спілкування, бажання прочитати її твори. А після перемоги  всі разом обов’язково зустрінемося і з письменницею, і з її новими книгами.

    Щиро дякуємо  пані Ганно. Зичимо Вам міцного здоров’я, щастя, добра, любові, оптимізму, миру і нових творчих звершень. 












Немає коментарів:

Дописати коментар