пʼятницю, 22 квітня 2022 р.

Великодня майстерня  у бібліотеці ім. Володимира Малика 

    У Лубенській публічній бібліотеці ім. Володимира Малика продовжується цикл арт – терапевтичних зустрічей для дітей, які опинились у кризовій ситуації через війну. Так, 21 квітня 2022 року відбувся черговий арт – терапевтичний  майстер – клас «Великодня майстерня», до якого долучилися ті, хто має нагальну потребу у психологічній та емоційній підтримці, а саме, діти та батьки  внутрішньо переміщених осіб.

    Провели захід працівники бібліотеки разом із фахівцями та волонтерами громадської організації «Твій Світ». Під час  заходу діти  спробували себе в ролі лялькових акторів, взяли  участь в   великодній інсценівці за мотивами української народної казки «Курочка ряба». Традиційно  веселилися під час  музичної руханки, вивчали танцювальні «па»  з волонтерами ,  виготовили  великодні  іграшки – курчата.

    На дружнього спілкування звучали  нові вірші, які малеча залюбки підготували до заходу. Не обійшлося і без солодких  призів , чаювання. А головне -  всі насолоджувалися атмосферою тепла і затишку.

    До підтримки осіб, які опинились у кризовій ситуації через війну долучаються волонтери загону «Милосердя» Лубенського медичного фахового коледжу. Волонтери допомагають у спілкуванні з малечею, підтримують дітей у груповій та індивідуальній роботі.  Співпрацюють організатори з Лубенським міським центром соціальних служб, який допомагає у пошуку бажаючих учасників заходів. 

   Як повідомлялося раніше, на базі бібліотеки створили «Спільний простір». Це  ініціатива бібліотекарів і волонтерів зі створення інтерактивного центру для дітей, підлітків та молоді які постраждали внаслідок широкомасштабної війни на території України та стали вимушеними переселенцями.

    Захід відбувся в рамках проєкту «Маяки критичного мислення», що реалізується громадською організацією «Твій Світ» у партнерстві з Лубенською публічною бібліотекою ім. Володимира Малика за підтримки Європейського Союзу. 














Немає коментарів:

Дописати коментар