пʼятницю, 15 квітня 2022 р.

 У Лубнах запрацював інтерактивний центр для дітей  вимушених переселенців.

14  квітня на базі молодіжного центру у Лубенській публічній бібліотеці ім. Володимира Малика розпочав свою  роботу інтерактивний центр для дітей, підлітків та молоді вимушених переселенців. Для учасників працівники бібліотеки та волонтери загону «Милосердя» Лубенського медичного фахового коледжу провели розвивальний та розважальний захід. 

Ідея проєкту допомоги та підтримки дітей належить бібліотекарям і громадській організації «Твій Світ». “Спільний простір” — ініціатива зі створення інтерактивного центру для дітей, підлітків та молоді які постраждали  внаслідок  широкомасштабної  війни на території України та стали вимушеними переселенцями. Для її реалізації громадська організація «Твій Світ» переорієнтувала проєкт «Маяки критичного мислення», який до війни реалізовувався за підтримки Європейського Союзу та передбачав навчання для бібліотекарів і активної молоді Полтавської і Київської областей. 

Організатори будуть прагнути разом працювати для нормалізації психосоціального здоров’я переселенців та створюватимуть комфортний ігровий простір. 

Тож, цього разу фахівці бібліотеки та волонтери працювали наживо в інтерактивному центрі для дітей вимушених переселенців, провели майстер – клас, ігровий квест, патріотичні розмальовки та частування.  Комплекс заходів  пройшов у затишній, невимушеній, жартівливій, комфортній атмосфері, учасники отримали задоволення і колосальний заряд позитиву та неймовірної енергетики. 

У результаті - кожен із гостей зробив свій унікально-неповторний  виріб.

І знову ж таки - щирі дитячі обійми, бо тут їх чекали. Ці дітки вражають своєю чистотою і добротою. Незважаючи на те, що всі з різних куточків – швидко здружилися, погралися, до схочу насміялися, багато розмовляли і слухали , читали вірші, співали пісні. Дехто вже став  читачем бібліотеки.

Ініціатива вже об’єднала професійних психологів, бібліотекарів, вихователів, ведучих ігрових, розвивальних та розважальних студій. Проте, долучатися і надалі просять тренерів, аніматорів, ведучих та небайдужих мешканців громади, які бажають бути волонтерами. 

До Центру щочетверга запрошують дітей - переселенців віком від 3-х до 12 років, які постійно або тимчасово мешкають у Лубенській громаді. 

Захід відбувся в рамках проєкту «Маяки критичного мислення», що реалізується громадською організацією «Твій Світ» у партнерстві з Лубенською публічною бібліотекою ім. Володимира Малика за підтримки Європейського Союзу. 

Щиро дякуємо Управлінню культури і мистецтв (начальник Литовченко Ю.М.), ПМОГО «Твій світ»  (голова Чепур О.С.) за надану можливість пригостити дітей солодощами/














Немає коментарів:

Дописати коментар