четвер, 13 жовтня 2022 р.

 Героїка України на книжкових поличках

      День захисників і захисниць України – державне свято, що відзначається 14 жовтня. Започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом з назвою "День захисника України". 14 липня 2021 року Верховна Рада України перейменувала свято на День захисників і захисниць України. Нагальна потреба у такому загальнодержавному святі особливо гостро постала після російської окупації Криму та початку воєнних дій на території Донецької та Луганської областей. Дата 14 жовтня вибрана не випадково: цього дня відзначається християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, а у 1999 році встановлений і День українського козацтва. 
      На вшанування гідних синів і дочок України, які присвятили свої життя її захисту, на абонементі та в читальній залі Публічної бібліотеки імені Володимира Малика оформлені книжкові виставки патріотичного змісту.
      Для тих, хто захоплюється історією своєї держави, для постійних відвідувачів та гостей абонементу оформлена книжково-ілюстративна виставка «Лине слава козацька з українських степів», присвячена яскравим постатям Війська Запорізького, їх державній діяльності. 
      «А ми тую стрілецькую славу збережемо!» - таку назва має  книжкова виставка, що діє в читальній залі бібліотеки та презентує низку видань, присвячену захисникам Вітчизни, розповідає про героїчне минуле та сучасне українського війська. Розділи виставки поведуть читача в героїчну добу козацтва, звитяжні часи Української революції, Другої світової війни та розкажуть про безпрецедентні зразки мужності й відваги, виявлені нашими бійцями на передовій новітньої російсько-української війни.



Немає коментарів:

Дописати коментар