понеділок, 31 жовтня 2022 р.

 Зустріч - презентація Миколи Шияна у Лубнах відбулася в Публічній бібліотеці ім.В.Малика

 Життя прожить - не поле перейти,
З давніх-давен відома аксіома.
Пожертвуй всім і досягни мети,
Де маєш впасти – підмости   солому.
Витрати, звісно, виправляє ціль.
Ой, як принадно викупатись в щасті,
І тягнуться до істини митці, 
Скидаючи в безодню всі напасті!
Осінньої недільної днини  в книгозбірні ім. В.Малика зібралися ті, хто шанує поезію, і кому цікаво було зазирнути до творчої майстерні земляка,  нині - очільника літературної студії "Голос ветерана" м. Полтава. 
  Микола Шиян - автор книг "Мятежный путь", "Забытые грезы", його вірші друкувалися у колективних збірниках "Калинове гроно", "Сонячні перевесла", "Дзвінке перо Посулля", "Лубенський ужинок". 
    Цього дня на зустріч з читачами поет  приніс книжкову новинку "Падіння в злети. Ужинок", яка вийшла в світ у полтавському видавництві     «АСМІ». Це друга книга поетичної трилогії. Перша («Засів») побачила світ 2006 року. Третя («Засіки») готується до друку.
Народився Микола Шиян в с.Михнівці Лубенського району. Атлет-професіонал. Один з найсильніших людей свого часу. Долав рубіж майстра спорту СРСР в трьох видах, ще у пяти, рахуючи шахи, - кандидатський. Лауреат літературних премій "Українська мова - мова єднання" (в м.Одеса) та ім.В.Симоненка в м.Лубни. Активний учасник революції Гідності і російсько - української війни. Нині Микола Трохимович проживає у Полтаві. 27 жовтня він святкував своє 75-річчя, а вже 30 жовтня приїхав у милі серцю Лубни на зустріч із земляками. 
Як поет і прозаїк Микола Шиян – цікава, колоритна особистість. Його життєвий шлях був непростим та тернистим. Його поезії народжувалися з болю та любові. Численні вірші з презентованої книги, які він читав, говорять про одне – він справжній УКРАЇНЕЦЬ! В свій час Левко Лук’яненко говорив про Миколу: «З таким побратимом і в вогонь, і в воду. Маючи таких синів, наша Батьківщина вистоїть в ці лихі роки, доки не прийде світове визнання її краси і сили».
  Літератора вітали голова літературного об’єднання ім. О. Донченка Олександр Міщенко, земляки, учасники квартету "Гілея" Анатолій Супрун та Лариса Супрун, а також завідувач













Михнівської сільської бібліотеки Лідія Марченко. Вони поділилися спогадами про спілкування з Миколою Трохимовичем та побажали йому нових творчих злетів у майбутньому. Зустріч  пройшла на одному диханні та подарувава учасникам незабутні хвилини спілкування з віршованим словом Миколи Шияна, а бібліотекам Лубенської громади нову  книгу «Падіння в злети:Ужинок» та сподівання на наступні зустрічі. 

Немає коментарів:

Дописати коментар