пʼятницю, 28 жовтня 2022 р.

 Бібліотекарі Лубенщини взяли участь у Всеукраїнській онлайн-школі «Бібліотеки. Діти. Громади»

       27 жовтня працівники Публічної бібліотеки ім. В. Малика та завідувач філії № 15 Мацківська сільська бібліотека, взяли участь у Всеукраїнській онлайн-школі «Бібліотеки. Діти. Громади», яку, для бібліотекарів Полтавської та Кіровоградської областей, організувала Національна бібліотека для дітей. Метою професійного спілкування було – надання фахівцями Національної книгозбірні рекомендацій щодо здійснення бібліотечно-інформаційного обслуговування користувачів-дітей та напрямків діяльності спеціалізованих бібліотек у сучасних умовах.

      З вітальним словом до учасників звернулася Алла Гордієнко, генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей, яка наголосила на актуальності надання культурних послуг бібліотеками для дітей територіальних громад у надзвичайних умовах воєнного часу. 

      Захід був конструктивним та динамічним, у своїх виступах провідні спеціалісти структурних підрозділів Національної бібліотеки для дітей торкнулися актуальних питань діяльності книгозбірень у воєнний час. Під час навчання Людмила Полікарпова, заступник генерального директора з науково-методичної роботи, звернула увагу на правові аспекти функціонування бібліотечних закладів у громадах; Наталія Загоруйко, завідувач відділу формування та зберігання документних ресурсів, наголосила на актуалізації бібліотечних фондів в умовах збройної агресії РФ; Наталія Марченко, провідний бібліограф науково-бібліографічного відділу, кандидат історичних наук, презентувала «ескізи війни» в колі дитячого читання на прикладі української книжки для дітей, написаної та виданої в Україні у 2014-2021 роках; Наталія Невмержицька, завідувач відділу обслуговування дітей середнього і старшого віку, представила основні напрями патріотичного виховання у дитячих бібліотеках у сучасних умовах, надала корисні інтернет-ресурси для пошуку необхідної інформації, яка відповідає вимогам часу, є актуальною та перевіреною; Ірина Шестопал, завідувач відділу проєктно-грантової діяльності та зв’язків із громадськістю, акцентувала увагу на необхідності участі у грантових програмах і здійсненні проєктної діяльності бібліотек для дітей; про створення соціальних медіа дитячої бібліотеки як запоруки їхнього розвитку в інформаційному просторі зауважила Олена Кислова, завідувач сектору бібліотечної реклами.

     Завершилася Всеукраїнська онлайн-школа для бібліотечних працівників виступом Тетяни Кузілової, завідувача відділу науково-методичної роботи і бібліотечного маркетингу, яка представила план роботи на 2023 рік, наголосила на основних пріоритетах наступного року, які можна використати для планування роботи бібліотеки, ознайомила із загальнодержавними та всеукраїнськими заходами, які ініціює та до яких долучається Національна бібліотека України для дітей. 

Бібліотекарі Лубенської громади вдячні за можливість стати учасниками даного професійного спілкування та отриману цікаву необхідну інформацію. 





Немає коментарів:

Дописати коментар