середу, 15 лютого 2023 р.


 Миротворчі місії України

Покотилась у вічність афганська дорога, 
Пломеніють над нею тривожні зірки.
Мов полеглі солдати з граніту виходять
І, вкарбовані в пам’ять, ідуть у віки!..
     Щорічно український народ віддає глибоку шану усім без винятку солдатам і офіцерам, рядовим і генералам, робітникам та службовцям, яким судилося пройти вогняне горнило бойових дій в «гарячих» точках планети.
     15 лютого 1989 року із завершенням виводу обмеженого контингенту радянських військ з республіки Афганістан закінчилася найстрашніша за своїми втратами війна, в ході якої, виконання військового обов’язку стало подвигом. Літопис цієї війни містить безліч прикладів героїзму, не применшує честь та гідність воїнів, які самовіддано виконували свій обов’язок в горах, пустелях, в повітрі, в наступі та обороні, при врятуванні бойових побратимів та мирних жителів країн.
    Сьогодні ми віддаємо шану мужності та героїзму воїнам-інтернаціоналістам, які виконували свою непросту місію в більш як двадцяти країнах світу та у врегулюванні збройних конфліктів за межами нашої держави.  І куди б не закидала доля наших земляків вони завжди чесно й сумлінно виконували військову присягу та свій громадянський обов’язок, і за хоробрість, високий професіоналізм, надійність і благородство заслужили щиру подяку багатьох народів.
      З глибокою шаною згадуємо сьогодні усіх, хто загинув під час виконання свого інтернаціонального обов’язку за межами України. Світла їм пам'ять та людська шана.

Немає коментарів:

Дописати коментар