четвер, 23 лютого 2023 р.

 Нескорені сини і дочки Криму

   26 лютого Україна відзначає День супротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. З нагоди цієї знакової події  фахівці Публічної бібліотеки імені Володимира Малика  підготували інформаційний дайджест «Нескорені сини і дочки Криму» та провели інтерактивну гру з юними читачами.  

  Кримськотатарський народ має багату усну народну творчість. Переживши сторіччя, збереглись кримськотатарські народні пісні, чіни, мане, прислів’я, загадки, легенди, казки й сказання. Передаючись від покоління до покоління, вони змогли дожити до нашого часу. З усього розмаїття кримськотатарського фольклору казки займають найбільш вагоме місце. З-поміж розмаїття яскравих Кримськотатарських народних казок виокремлюється патріотична казка «Гульджіан». Саме її відтворили й обговорили  з бібліотекарями діти. В руках юних і дорослих акторів «оживали» казкові персонажі: злий Дракон, відважна дівчинка Гульджіан, її Тато, мудра Бабуся та могутній Султан. Казка відкрила дітям красу жертовної любові юної Гульджіан до рідного краю.

   Нині ж ми пишаємося мужністю та героїзмом та сміливостю кожного українського бійця, який зараз боронить нашу країну від російського ворога. Анексований півострів залишається в душі кожного українця. Пам’ятаймо про ці події не тільки сьогодні, оскільки, Крим – це не лише питання території, це питання утвердження цілісності та суверенності України.









Немає коментарів:

Дописати коментар