четвер, 9 лютого 2023 р.

 «Наука та фантастика у творах Жуля Верна»

   Жуль Верн французький письменник – фантаст був і залишається вірнм супуником юності. Перші ж романи принесли йому всенародне визнання. Щойно книги виходили друком, вони негайно перекладалися багатьма мовами й поширювалися в усьому світі. Працьовитість Жуля Верна вражає масштабністю. Серія «Незвичайні подорожі» включає 63 романи та 2 збірники повістей і оповідань, виданих у 97 книгах, це універсальний географічний нарис земної кулі. 
   Сторінки книг письменника переповнюються морсьимиі хвилями, пісками пустель, вулканічним попелом, арктичними вихорами, космічним пилом. Місце дії в його романах – планета Земля, і не тільки Земля, але й Всесвіт. Географія і природознавство сусідствують з технічними і точними науками.
   Герої його творів розумні, вольові, шляхетні й людяні, вони не знають що таке вагання, суперечливості, обравши мету, ідуть до неї долаючи усі труднощі і небезпеки. Перетворення світу – головне в його творчості. Всесильний розум опановує природу. Усі 4 стихії: земля, вода, повітря, вогонь – неминуче скоряться людям. Об’єднаними зусиллями людство перетворить і поліпшить планету.
   Жуль Верн створив роман нового типу – роман про науку і її безмежні можливості, фантазія у нього подружилася з наукою і стала її нерозлучною супутницею. Фантазія, окрилена науковими пошуками, перетворилася на наукову фантастику.
   До 195 річниці з дня народження улюбленого письменника у філії №8 Вовчицька сільська бібліотека представлено літературно - біографічну композицію, де читачі можуть ознайомитися з його чудовими творами.

Немає коментарів:

Дописати коментар