вівторок, 7 лютого 2023 р.

Навчання для амбасадорів безпеки  в Лубнах

Одразу після ретельної підготовки до інформаційно - просвітницьких кіл, на базі  Публічної бібліотеки ім. В. Малика (яка є партнером реалізації проєкту) 7 лютого 2023 року провели потужне навчання для амбасадорів безпеки, які допомагатимуть в реалізації заходів у старостатах, закладах культури та освіти, а також поширюватимуть таку важливу для цивільного населення інформацію в своїх спільнотах. Учасниками і учасницями тренінгу стали працівники бібліотек, навчальних закладів, місцевого центру БПД, територіального центру соціального обслуговуання, органів самоорганізації населення та громадських організацій Лубенської громади.
Відкрив навчання Заслужений лікар України Олександр Сиченко, який презентував підручник з тактичної бойової допомоги потерпілим, яким користуються військові НАТО. Видання нещодавно перекладене на українську мову, роздруковане за рахунок і сприяння Олександра Сиченка та небайдужих благодійників.
Навчальний модуль з першої медичної допомоги в умовах війни провела викладачка Лубенського Медичного Фахового Коледжу Марія Пономаренко, а допомагали їй студентки коледжу, учасниці волонтерського загону "Милосердя". 
Навчання з мінно - вибухової безпеки провів полковник у відставці, начальник інженерної служби Лубенської ДФТГ, вчитель - методист Петро Химич. 
Третій блок навчання присвятили медіагігієні в умовах війни. Говорили про протистояння фейкам, маніпуляціям та ворожій пропаганді. Провела модуль тренерка з медіаграмотності, психологиня КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Карлівської міської ради Ірина Цеба. 
Дякуємо усім за активну участь. Працюємо далі, щоб скоріше здобути Перемогу і зберегти якомога більше життів! 
Заходи відбуваються у рамках проєкту «Захищені старостати: створення пунктів безпеки в старостинських округах Лубенської громади. Медіаграмотність. Безпека. Медицина». Проєкт фінансується CIVIC в рамках проєкту «Зменшення шкоди цивільному населенню в Україні шляхом посилення захисту на рівні громад та ефективного цивільно-військового співробітництва». Проєкт фінансується урядом Канади. 

#CIVIC ##tviisvit #lubny




















Немає коментарів:

Дописати коментар