вівторок, 21 лютого 2023 р.

 
«Небесна сотня йде у віки»

«Небесна сотня! Людоньки !-

Із серця вирвалось вулканом,

Небесна Сотня йде в віки!»

Так несподівано-неждано

Цей образ крила розпростер,

Злетів над водами Тисини...

І знає  цілий світ тепер:

Небесна Сотня – в Україні.

      Рядками вірша Тетяни Домашенко, української поетки, громадської діячки, учасниці подій на Майдані, яка і народила крилатий образ «Небесна сотня», розпочався захід «Небесна Сотня йде в віки» в Публічній бібліотеці

ім. В. Малика. Щорічно 20 лютого, згідно з Указом Президента України, ми вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні. Це збірний образ людей із різних областей, серед яких були громадяни України, Грузії та Білорусії.

     Хвилиною мовчання присутні – загін «Волонтер» учнів ЗОШ№3, НВК №9, студенти фахового коледжу Державного Луганського національного університету ім. Т. Шевченка, вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та сьогоднішніх Захисників Героїв.

       Хронологію подій, від Помаранчевої революції до сьогодення, відтворив вчитель історії фахового коледжу Державного Луганського національного університету ім. Т. Шевченка Олександр Миколайович Карпенко. Сутички під Кабміном, штурм Майдану, штурм блокпостів на Інституцькій, розстріли майданівців. Ці події бачили на власні очі Корнієнко Сергій Юрійович та Костюк Наталія Іванівна. Вони поділилися емоційними спогадами та надали кілька порад молодому поколінню.

       Українська нація – нескорена і вільна! Зараз розпочинається відлік новітньої історії України. Небесна сотня виконала свою земну місію. Тепер наша черга. Ми змінилися самі і змінили країну. І нехай там,  на небі, вони усміхнуться разом з нами. Слава Україні — Героям слава, Героям Майдану!

 

 















Немає коментарів:

Дописати коментар