вівторок, 5 грудня 2023 р.

 Святий Миколай приходить в наш край!

Через поле, через гай, де дуби столітні,
Ходить старець Миколай в шапці самоцвітній.
Щоб не вимерзло тепло, ладилось у хаті,
Не скупіться на добро – будете багаті!

     5 грудня, напередодні великого свята християнської доброти, у Лубенській Публічній бібліотеці імені Володимира Малика відбулося яскраве та самобутнє дійство під навою: «По Україні з краю в край іде святий Миколай»! Понад тридцять діток з обмеженими можливостями прибули в гості до закладу. Цікаві конкурси та ігри, пісні й вірші, атмосфера добра та затишку, а ще – чудові подаруночки і солодкий стіл, зробили цей день для діток та їхніх батьків незабутнім.

     «Дякуємо, Миколаю! Спасибі тобі!» - тулилася малеча до святого. Привітали гостей зі святом і директор Публічної бібліотеки Валентина Сьомак та депутат Полтавської обласної ради Наталія Сухонос. А бібліотекарки Лариса Гончарук, Сніжана Кириченко та учасники клубу «Посмішка»: Єва Бугаєць, Альона Шеремет, Денис Трубецький, Аліса Цуцук, Софія Ракович – підготували для малечі справжнє розважально-театралізоване дійство. Були й командні ігри з кульками-шайбами та «сніжками», і малюнок для святого, який робили всі гуртом, і пошуки чарівної торбинки. Миколай, роль якого виконав  Ростислав Курило - студент фахового коледжу ЛНУ ім. Шевченка, його помічники-янголятка та Україночка швидко потоваришували з дітками та разом із ними вчили чемності розбишак і неслухів – Капосницю і двох Вреднуль. Тому кожен із маленьких гостей бібліотеки у нагороду отримав од поважного святого не дубці, а солодощі в чобітках, які особисто виготовила творча бібліотекарка Інна Сизоненко.

     «Подібні заходи до свят проводяться ГО «СЖТ «За майбутнє дітей України», ПОМГО «Твій Світ», Публічною бібліотекою ім. В. Малика – щорічно та традиційно не один рік поспіль. Завдяки небайдужим помічникам Миколая, а це – десятки людей, дітки отримали на святі частування та особисті подарунки, а мами – продуктові набори», - говорить директор Публічної бібліотеки Валентина Сьомак.

    А всім, хто не встиг приєднатися до акції милосердя та доброти, лишається сказати лише одне: «Долучайтеся! Творити добро – просто!» 
















Немає коментарів:

Дописати коментар