четвер, 15 січня 2015 р.

Велетень думки і слова



Я не був за дальніми морями,
Чужих доріг ніколи не топтав –
В своїм краю під буйними вітрами
Щасливим я і вільним виростав.
                               В. Симоненко
        8 січня в Засульській сільській бібліотеці пройшла  літературна година «Велетень думки і слова» присвячена 80-річчю від дня народження талановитого письменника, нашого земляка, Василя Симоненка.

             Завідуюча бібліотекою  Марія Савівна Мороз та бібліотекар Марина Пархоменко  запросили на захід користувачів, які відвідують  гурток  бісероплетіння, що працює при бібліотеці. Бібліотекарі розповіли про  незламний дух Симоненка, його творчий і життєвий шлях,  силу волі, талант та патріотичність.
       З квітки – зав’язь, із зернини – колосок, з любові – життя, щастя, творення. Ця діалектика буття пізналася  Василем дуже рано. Бо час повоєнний дарував більше роботи тяжкої, аніж дитячих розваг, бо треба було перемелювати «не борошно, а муку» аби вона щезла навік разом з горем, разом із війною. У цьому гіркому дитинстві народжувалася любов до людей. Поет згодом до краю наповнив цим великим почуттям свої вірші. Могутній і безкрайній світ поезії Василя Симоненка відкривають сьогодні все нові покоління, і кожен вбачає в поетові свого сучасника. Бо теми його вічні, як незглибиме джерело народного духу.
      Симоненкове серце, вічно молоде,  билося в його грудях лише 28 літ, рано зрозуміло, що без поетів, кобзарів, артистів український народ, Україна довго не стане на шлях свободи, рівності, демократії.
       Вічно б’ється молоде серце Василя Симоненка в грудях його земляків, всієї нашої держави .  Вже давно його ім’я стало символом свободи та патріотизму для українців усього світу.
Живе той, хто не живе для себе,
Хто для других виборює життя

   Василь  Симоненко




Немає коментарів:

Дописати коментар