середу, 14 січня 2015 р.

НОВОРІЧНІ ПЕРЕДЗВОНИ в центральній районній бібліотеці ім. Володимира Малика


... Прийдешня низка новорічно-різдвяних свят - це відмінний привід для того, щоб урізноманітнити дозвілля користувачів, партнерів, друзів бібліотеки.
У «дорослому» світі старий рік годиться проводжати численними звітами, підбиттям підсумків у всіх сферах життя. Зустрічати ж  Новий рік, зазвичай,  ретельною побудовою планів на майбутнє.
         А от діти, хоч і різні за віком, сприймають новорічні дні геть інакше – зі сміхом, блиском в очах і в радісному  передчутті  дива. Цього разу, незважаючи на всі зовнішні негаразди, свято в центральній районній бібліотеці ім. В. Малика для учнів Лубенської школи-інтернату (директор Сердюк С.О.)   пройшло як слід.
         Розпочали його наші щирі друзі  із с. Ждани Раїса Пасічна та Вікторія Нагорна відомим у всьому світі  «Щедриком», який  майже сторіччя подорожує світом у насправді фантастичній обробці геніального українського композитора і диригента Миколи Леонтовича. Проте, не слід забувати, що вік самої щедрівки нараховує вже не одну тисячу років, і кожне покоління виконавців наповнює її енергією та пульсаціями свого часу.
Звучали розповіді про святкування Нового року в різних країнах, особливо захоплюючою була розповідь - спогад  Марії  Сухомлин з с. Вовчик про традиції святкування новорічно-різдвяних свят на Львівщині, її малій батьківщині. Ділилася своїми дитячими «новорічними»  спогадами Раїса Кошель, звучали різдвяні віншування від  Світлани Іванченко, спеціаліста відділу сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Лубенської міської ради.
         А далі було ще багато цікавих конкурсів: потрібно було і відгадати пісню з мультику, і прикріпити ніс Сніговикові, і   приготувати різдвяну страву, і одягнути казкового костюма, і відгадати  зимову вікторину, і ще багато такого,що сподобалось учасникам свята. Адже вони не тільки веселилися, а й отримували за кожен свій виступ  невеличкі призи, насолоджувались солодощами.
Відзначити новорічне свято гамірно й зі смаком допомогли працівникам бібліотеки чудові жінки з громадської організації «Жінки за майбутнє дітей  України» разом зі своїм незмінним керманичем Раїсою Кошель, які  пригощали усіх смачними варениками,  учасники гурту « Бабусеньки»(с. Вовчик) Раїса Пасічна та Марія Сухомлин, учениця  Жданівської ЗОШ  Вікторія Нагорна та учениця Лубенської ЗОШ № 2 Катерина  Василенко, які  дарували музичні вітання, спонсори ПП Сергій Боцман та голова ПОМГО « Твій світ» Олександр Чепур, завдяки яким свято видалось ще й досить солодким.
Свята провести біля телевізора чи комп’ютера можна завжди. Але за бажанням, як за помахом чарівної палички, можна перетворити звичайний зимовий день на  справжнє свято.

І якщо ви й досі вагаєтесь як розважитися на новорічні свята – поспішіть до нашої бібліотеки! Різдвяні зустрічі продовжуються!



 







Немає коментарів:

Дописати коментар