вівторок, 20 січня 2015 р.

Святами дзвенить бібліотечна господа

  Щедрим на гостину видався початок року у Лубенській центральній районній бібліотеці ім. В. Малика: театралізоване дійство для малечі, Різдвяні зустрічі із шанувальниками поетичного слова, новорічно – різдвяні передзвони для юних, народознавчий лекторій для школярів. Не залишились поза увагою і люди поважного віку. Саме для них, у рамках програми «Турбота про літніх»,  бібліотекарями книгозбірні було організовано колоритне святкове дійство.
   За гостинним столом у бібліотеці зібралися члени клубу «У дружньому колі» та щирі друзі бібліотеки – члени громадської організації «Спілка жінок – трудівниць «За майбутнє дітей України», учасники проекту «Турбота про літніх» з с. Засулля, тощо. Завітали, щоб привітати один одного з зимовими святами та доторкнутися до традицій святкування Старого Нового року. Це свято – як земне, так і сповнене чудес, - це народний оберіг, оберіг українських традицій та унікальності.  13 січня закінчується один рік святом Меланки, а 14 січня починається новий рік святом Василя. Саме з обрядодійствами, пов’язаними із святкуванням Меланки та Василя ознайомили присутніх бібліотекарі абонементу ЦРБ ім. В.Малика Наталія Мусієнко і Ніна Бородавка. Розповідь бібліотекарів була обрамлена чудовим співом фольклорного гурту «Мальви» (діє при Лубенському міському територіальному центрі), які віншували присутніх колядками та щедрівками і не тільки… Жартівливі та ліричні пісні, поезію та гумор дарували публіці талановиті виконавиці. Зал із задоволенням підхоплював відомі пісні та гучно аплодував солістам.
  Прикрасою заходу став виступ юної талановитої бандуристки Ані Сапи, яка полонила зал своїм дзвінким голосом та проникливими піснями.
  Неабияке пожвавлення в залі викликала конкурсно-розважальна програма,  в якій були задіяні всі присутні.
  Крім музичних дарунків учасники зустрічі отримали ще й привітання від партнерів заходу: керівника громадської організації «Жінки за майбутнє дітей України» Раїси Кошель, начальника міського територіального центру Наталії Сухонос, спеціаліста районного територіального центру Наталії Сергієнко та голови Полтавської обласної громадської організації «Твій світ» Олександра Чепура.  Виступаючі привітали присутніх із святами, побажали миру та злагоди у нашій українській родині, любові, тепла, віри та надії у душах. Та подякували працівникам бібліотеки за гостинний прийом та співпрацю.

А директор  ЦБС Валентина Сьомак висловила сподівання, що і в 2015 році читачі, партнери будуть активними поціновувачами книги і бібліотеки. Адже культура взагалі, і бібліотеки в тому числі - це не розвага, це фундамент суспільства. 










Немає коментарів:

Дописати коментар