середу, 20 січня 2016 р.

Активні громадяни Лубенщини приєднались до всеукраїнського марафону 

15 – 17 січня 2016 року в приміщені центральної районної бібліотеки ім. В. Малика відбувся тренінг за програмою «Активні громадяни». Таким чином громадські активісти Лубен приєднались до національного навчального марафону, який проводила Британська Рада в Україні. Ініціатива приєднатися до марафону  належить Полтавській обласній молодіжній громадській організації «Твій Світ».  

Олександр Чепур, керівник громадської організації «Твій Світ» говорить: «Стратегічні сесії проводили у форматі “Світового кафе” сертифіковані фасилітатори. Сам формат «Світового кафе» -  альтернативний спосіб обговорення та вирішення актуальних питань із активним залученням громадян, що надає можливість задіяти великі групи людей до генерації ідей для розвитку спільнот».
Під час активного навчання представники місцевої громади дізнались про можливості соціальної дії та інструменти впливу, навчились організовувати команду та вести діалог, навчились планувати та реалізовувати соціальні проекти та визначати яким шляхом має розвиватися громада. 
Організатори прагнули залучити до співпраці активних членів громад, що готові ініціювати, реалізовувати та підтримувати проекти у різноманітних напрямках соціальної сфери для покращення загального благополуччя та сталого розвитку Лубенської громади.
Партнерами «Світового кафе» в Лубнах стала центральна районна бібліотека ім. В. Малика. Кожен учасник тренінгу отримав від фасилітатора програми Юлії Поди сертифікат міжнародного зразка та можливість продовжити навчання на всеукраїнських семінарах і тренінгах Британської Ради. 




Немає коментарів:

Дописати коментар