середу, 20 січня 2016 р.

Ганна Чубач – поет Божою милістю


     У переддень Різдва відзначила свій 75-літній ювілей добре знана в Україні поетеса, заслужений діяч мистецтв України, лауреат республіканських премій ім. П.Усенка та Марусі Чурай – Ганна Чубач.
       Ужинок, з яким вона прийшла до свого поважного ювілею – багатий і повнозерний: більше шести десятків книжок лірики, сотні прекрасних пісень, а ще ціла бібліотека літератури для дітей.
        Ганна Чубач – поетеса Божою милістю, її поезія зрозуміла і доступна, щира і переконлива, бо йде від самого серця, в ній життя, в ній пам’ять поколінь.

      Бібліотекарі абонементу центральної районної бібліотеки ім. В.К.Малика Наталія Мусієнко та Ніна Бородавка підготували літературно-музичну композицію присвячену творчості Ганни Чубач і у п’ятницю 15 січня представили її слухачам культурно-мистецького факультету Університету третього віку міського територіального центру соціального обслуговування населення.
В ході заходу лунали розповіді про дитинство Ганни Чубач, про становлення її, як поетеси, особисте життя, і вся ця розповідь була мережана віршами.
Кажуть, що талант якщо він є – то проявляється в усьому. Так можна сказати і про творчість Ганни Чубач. Адже вона – чудовий лірик, має неабиякі музичні здібності та унікальний художній талант. В ході заходу лунали пісні на слова та музику Ганни Танасівни, а ще демонструвалися уривки із документального фільму про поетесу.
Презентований бібліотекарями матеріал розширив уявлення присутніх про грані поетичного таланту найніжнішої української поетеси. Найбільш полонили жіночі серця ліричні вірші, чимало з присутніх знайшли в них своє сокровенне. Тому в кінці заходу були видані всі принесені збірки поезії Ганни Чубач. 





Немає коментарів:

Дописати коментар