понеділок, 21 серпня 2017 р.

«Україна понад усе»

     2017 рік Указом Президента України проголошено  Роком української революції 1917-1921 років. Століття тому український народ,  об’єднавшись довкола ідеї національного визволення, проявив волю, героїзм і жертовність у боротьбі за державність і свободу. Українці вперше майже за  трьохсотлітню історію використали шанс реалізуватися як державна нація.        
  
    Тож 20 серпня, напередодні чергової річниці Незалежності України, в рамках відзначення Року Української революції  в Лубенській центральній книгозбірні імені Володимира Малика зібралися активні члени громади, представники ГО «Міжнародна Асоціація Захисту Недоторканості Приватного Життя та Безпеки Людини» (голова Микитюк О.В.), школярі на захід «Україна понад усе»/
    Присутні дізналися про початок  та основні етапи революції, а саме добу центральної ради, українську державу гетьмана Павла Скоропадського, Директорію, Західноукраїнську народну республіку тощо з історичного екскурсу, який провела Тетяна Сафронова, завідувач  організаційно-методичного відділу бібліотеки.
Директор Лубенської ЦБС  Валентина Сьомак  учасникам заходу презентувала унікальний  фотолітопис  «За Україну, за її долю, за честь і волю, за народ», який віднедавна  з’явився у фондах бібліотеки.  
    Кожний користувач бібліотеки відтепер має можливість доторкнутися до  історії, побачити минуле очима сучасників та спонукає до переосмислення доленосних для нашого  народу історичних подій.
     Це подарункове видання бібліотека отримала від Тараса Кутового, громадського діяча, нашого земляка.
      Представники молодшого покоління  - Єлизавета Рибка,  Злата Пічкур,   Анастасія Гелей  з натхненням декламували поетичні твори   патріотичного спрямування.
    Насамкінець  заходу  Лариса Гончарук,  бібліотекар  відділу обслуговування провела бліц - вікторину «Україну люблю, Україну я знаю, з Україною в серці живу».   Всі присутні  були активними учасниками вікторини та виявили добрі знання.  І все ж, переможцями стали Злата Пічкур, Тетяна Христич та Анастасія Твердо хліб. 
        Переможці отримали   подарунки - настільні ігри. Та і всі інші не залишилися поза увагою організаторів  заходу, який продовжувався на стадіоні в  дитячому парку ім. О. Донченка. Тут  відбулися  показові виступи спортсменів, запускалися ракети, літальні апарати та   квадракоптери.  Бажаючі мали можливість   показати свої вміння з  бадмінтону.
       Голова ГО «Міжнародна  Асоціація Захисту  Недоторканості Приватного Життя та Безпеки Людини» Олександр Микитюк: «Сьогодні, як і 100 років тому, Україна змушена збройно захищати власний цивілізаційний вибір і державний суверенітет від російського агресора. У цій війні слід пам’ятати і не допустити тих прорахунків, які призвели до поразки Української революції, головним з яких стали внутрішні незгоди в умовах зовнішньої агресії. Тож національна єдність - обов'язкова умова збереження незалежності та державності. Окуповані на СЬОГОДНІ українські землі обов’язково будуть повернуті і українська соборність буде відновлена.









Немає коментарів:

Дописати коментар