суботу, 5 серпня 2017 р.

Школа професійної майстерності 

        Заняття  школи професійної майстерності зібрала сільських бібліотекарів у Вовчицькій сільській книгозбірні. Темою зустрічі стали інноваційні форми роботи з користувачами-дітьми. Методист організаційно-методичного центральної районної бібліотеки Лідія Іваненко надала консультацію та наголосила на  необхідності  змін форм та методів роботи з юними читачами. Далі презентувала нові інтерактивні заходи, які проводять для малечі бібліотекарі бібліотечної системи. Бібліотекар І категорії Мгарської бібліотеки-філії Наталя Шабля поділилася  досвідом організації роботи дитячого клубу за інтересами «Дивосвіт +Я». Вона розповіла про найцікавіші засідання клубу під час яких діти виготовляли квіти та іграшки.
     Завідувач організаційно-методичним відділом Тетяна Сафронова запропонувала  присутнім на заході колегам взяти участь у проведенні еко-квесту «За скарбами Чугайстера». Бібліотекар з  Вовчика  Людмила Ревуцька запросила на захід  сільську малечу.  Хлопчики та дівчатка розділилися на дві  команди  «Пірати» та «Скарбошукачи»  та отримали з рук ведучої карти та маршрутні листи. Пригода почалася! Протягом змагань діти відвідали 6 станцій, де їх зустрічали бібліотечні працівники. Маленькі учасники квесту виконували різноманітні завдання - фізичні вправи, вправи на логіку, кмітливість та увагу. Команда переможець отримала вказівку, як знайти скарб, який забув у Вовчику карпатський  лісовик Чугайстер. Бібліотекарі подбали, щоб  кожний учасник заходу отримав невеличкий подарунок  та пригостився солодощами. Пригода залишила багато яскравих вражень та позитивних емоцій  в учасників та організаторів дійства.
     Бібліотекарі  обмінялися враженнями від участі у майстер - класі з проведення квесту на екологічну тематику. Працівники бібліотек  також  відвідали Вовчицький краєзнавчий музей  та із цікавістю познайомились з виставкою дитячих робіт.   




Немає коментарів:

Дописати коментар