вівторок, 22 серпня 2017 р.

День Незалежності України – найбільше свято держави

   
     24 серпня ми святкуємо День Незалежності України. Цей день – свято українців, патріотів України, це день для тих, кому не байдужа доля власна та своєї держави.
    З нагоди національного свята поціновувачі дитячої книги проявили неабияку громадянську активність, відвідавши майданчик  «Пізнаємо Україну разом», який в ці святкові дні діє на подвір’ї районної бібліотеки для дітей ім. О.В.Донченка.
    Юні патріоти взяли активну участь в акції «Україна – оновлена», а також завзято змагалися в конкурсах, міркувальних перегонах, вікторинах за звання кращих знавців рідної України.
    Найактивніші читачі ознайомилися з книгами Братів Капранових «Мальована історія Незалежності України», «Веселих свят». З їхніх сторінок вони дізнавалися про історію української держави, про славетних лицарів, що боролися за Україну, про видатні перемоги наших прадідів. Мандрівка Україною стала для дітлахів важливим кроком до пізнання рідної землі, її історії та сьогодення.
Заходи на майданчику  також супроводжував пісенний віночок, сплетений з музичних симфоній України.
Говорили тут і про державну символіку. Адже ми повинні шанувати державні символи – святині нашого народу, скроплені кров’ю багатьох витязів Волі й Правди, виколихані на козацьких шляхах, освячені їх вольним духом, змужнілі на історії. Наші символи – наш постійний потяг до щастя.
Талановиті художники вправно виготовили патріотичний колаж «Ми – патріоти України, її ми дочки і сини». А зроблені від щирого серця умілими руками  вироби та композиції патріотичної тематики нагадували відвідувачам про красу нашої Неньки, про її самобутню культуру, про її майстерний народ.
У серцях народу серпнева блакить неба і жовтогарячий зерновий лан зливаються барвами української державності в символ свободи та праці. Творення історії Батьківщини, її сьогодення і майбутнього – обов’язок кожного з нас, усього народу.
     Наша країна ще молода, але тут живуть ініціативні люди, розумні доньки і сини, які піднімуть її і прославлять на весь світ. У нас все попереду, на нас чекають великі звершення.
Із днем народження, Україно! Нехай тобі буде мирно!








Немає коментарів:

Дописати коментар