вівторок, 20 лютого 2018 р.

«Скорботна свічка пам’яті святої»

«Як крила ангела, злітаючи назад,
      Небесна Сотня в вирій полетіла»
   
   Чотири роки відділяють нас від подій Революції Гідності- лютневих подій, коли кращі з кращих віддали своє життя за право жити у вільній державі. Народ назвав їх Небесною Сотнею - українців та іноземців, які загинули  в Києві на Майдані. Вони пішли у Вічність - за честь, за волю, за право бути Громадянами.
     Їм мужнім, незламним українцям та їхнім побратимам, чиї душі на небесах була присвячена година пам’яті «Скорботна свічка пам’яті святої» в Оріхівській сільській бібліотеці. Бібліотекар Наталія Кадігроб зачитала вірш Олександра Міщенка «Дуби» присвячений  подіям на Донбасі. Всі присутні слухали  Галини Шиш, яка    сказала « На  майдані з’явилася ще одна сотня-Небесна. Для України це найголовніша, найвпливовіша Сотня. Кожен з них заплатив за своє переконання найважливішу ціну-життя і для нас є святим обов’язком гідно вшанувати Героїв. Щоб ми пам’ятали - хто за що  загинув, щоб ми їх не зрадили».
   Користувачі бібліотеки: Володимир Свириденко та Інна Карпець   зачитали вірші В. Сосюри «Любіть Україну» та В. Симоненка «Ти знаєш,  що ти-людина?». Всі користувачі бібліотеки мали змогу  переглянути виставку одної книги Марка Рудневича «Я з Небесної Сотні». Книга про три вирішальні доби подій на Майдані.
    На закінчення заходу запалили свічку та хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам'ять полеглих.   



Немає коментарів:

Дописати коментар