середу, 21 лютого 2018 р.

Тиждень романтики та душевного тепла

     Гармонія, атмосфера свята та приємностей панувала минулого тижня на абонементі центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика. До Свята всіх закоханих приміщення бібліотеки було прикрашене різноманітними символами кохання, які створювали гарний настрій усім користувачам. На книжкових полицях оселилися сердечка з висловами відомих людей про найсвітліше почуття, а трикутники ніжності «Він, вона і вірші» ясніли поетичними зізнаннями закоханих поетів. Особливу увагу до себе притягувала виставка - інсталяція «Найкрасивіші пари в кіно». Присутні з захопленням відгадували героїв відомих кінострічок та визначали найпривабливішу пару.
Не залишила байдужими  відвідувачів і тематична книжкова викладка «Велична музика кохання до нас лунає із книжок», на якій експонувалися твори сучасних українських авторів, написаних у жанрі любовний та жіночий роман. Не одна книга з цієї підбірки була обрана користувачами для домашнього читання.
    Заключним акордом тижня романтики стала зустріч учасників клубу «У дружньому колі», де мову вели про цінність кожного з нас, про основу основ життя людини – сім’ю. «Щасливий той, хто щасливий у себе в дома»,  «Моя сім’я – моя фортеця» та ще безліч інших висловів наголошують на значимості родини, ладу в цій маленькій ланці суспільних відносин. Кожна сім’я унікальна, і створити один загальний рецепт щастя неможливо. Однак є спільна основа – загальні правила, які завжди актуальні для будь-якої подружньої пари. Ангеліна Кочергіна, Анна Гончарова, Галина Материнко, Катерина Кравченко поділились своїми секретами тривалих подружніх стосунків. Це були прості поради, в яких немає нічого архіскладного: любов і повага, взаєморозуміння, підтримка, спільність думок та інтересів. Але, як наголосили виступаючі, значимість їх у тому, що всі ці складові потрібно не просто знати, а постійно застосовувати в своєму сімейному житті.
    Апогеєм зібрання, трішки щемною була мить демонстрації учасниками клубу своїх весільних фото. Усміхненні обличчя юних наречених зі світлин 30-ти – 40-ка річної давності повернули жінок у минуле. Трепетні спогади про світлий день весілля виринули з пам’яті і наповнились фарбами життя. 
    Чудовим доповненнячм плідного обміну думками стали поезія, пісня та гумор у виконанні  Галини Ірклієнко, Луїзи Яковенко, Наталії Ларікової, Наталії Норки та двох чоловіків Олексія Кір’яна і Олександра Кравченка.
     Ведучі заходу не оминути увагою і свято Масниці, що відзначалося протягом тижня. Бібліотекарі Наталія Мусієноко та Ніна Бородавка ознайомили присутніх з традиціями  українського свята Колодія, яке має інші поширені назви: Масниця, Сиропуст, Пущення або ж «Бабський тиждень». Провели паралель між російською Масляною та українським Колодієм, зупинилися на їх обрядових та кулінарних відмінностях, ознайомили із щоденною символікою тижневого святкування. Присутні жінки поділилися своїми унікальники рецептами приготування вареників та млинців, а  Марія Білик ще й «почастувала» всіх святковими піснями.





Немає коментарів:

Дописати коментар